Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Comarcal el Baix Camp tanca el mandat 2015-2019

IMATGES RELACIONADES
Conselleres i conselleres comarcals del Baix Camp del mandat 2015-2019
Conselleres i conselleres comarcals del Baix Camp del mandat 2015-2019

2 de maig de 2019


Dimarts 30 d'abril a la tarda el Consell Comarcal del Baix Camp va celebrar l'última sessió plenària del mandat 2015-2019, amb el qual pràcticament ja es tanca l'actual legislatura. Aprofitant aquesta circumstància el president, Joaquim Calatayud, va fer un breu repàs de les principals fites aconseguides durant la legislatura en el seu informe. Concretament va fer esment de la revisió que s'ha fet del PAC, les millores realitzades en els serveis d'assistència als municipis amb increment de personal i amb la posada en marxa de la central de contractació, que s'ha consolidat.


També va fer esment a la bona marxa de les societats de gestió de residus i del cicle integral de l'aigua, i a les inversions de més de 4 milions d'euros que ha fet el Consorci per la Gestió de Residus a les dues plantes de tractament que són de titularitat comarcal. A més, el Consell Comarcal ha gestionat més de 2 milions d'euros en programes de formació i inserció i polítique actives d'ocupació, i 350.000 euros en el pla de foment turístic.


El president també va ressaltar diverses actuacions com la celebració de l'exitosa Festa Comarcal, el banc de terres, i l'aposta per l'administració electrònica, o l'inici del projecte pilot per incrementar la recollida selectiva, la Bona Brossa, entre altres. En el capítol d'agraïments, Calatayud va agrair a tots els consellers i conselleres comarcals la feina feta així com a les persones traballadores de la institució, per la seva professionalitat i dedicació.


Dels 21 punts sotmesos a votació es van aprovar tots excepte una de les dues mocions presentada pel grup comarcal de la CUP sobre el transport sanitari de provisió, gestió i titularitat pública, en què  els 8 vots en contra del grup d'ERC-AM van tombar la proposta, ja que només havia tingut el vot favorable del grup que l'havia presentat i la resta (PDeCAT, CP, PP, Ciudadanos i Ara) es va abstenir.


En canvi, la primera moció sobre el tancament de les centrals nuclears es va aprovar amb els 11 vots que sumaven el grup proponent, CUP, i ERC, mentre Ciudadanos i PP votaven en contra i PDeCAT, CP i Ara s'abstenien.


El plenari va acabar amb un torn de paraules de comiat per part dels diferents grups comarcals i els consellers i conselleres que es retiren de la política activa.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773