Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Centre de Normalització Lingüística publica l'oferta de cursos intensius de juliol a Reus i Cambrils

IMATGES RELACIONADES
Curs nivell B1 subvencionat  per la Fundació Privada Reddis
Curs nivell B1 subvencionat per la Fundació Privada Reddis

11 de juny de 2019


El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) començarà el 25 de juny la inscripció als cursos intensius que oferirà aquest estiu a Reus, concretament els matins del mes de juliol. I a Cambrils serà el dia 21 de juny.

 

S'han programat cursos de nivell Inicial, Bàsic 1, 2 i 3, i també un curs de nivell Intermedi 1, que s'allargaran tot el mes. Els primers s'adrecen a persones que no entenen el català o bé s'expressen amb força dificultats en aquesta llengua. L'Intermedi 1, en canvi, està pensat per a persones que ja parlen en català però que no n'han estudiat mai la gramàtica. En total s'ofereixen 192 places. El detall dels horaris es pot consultar al web del CNL (www.cpnl.cat/reus).

 

Les inscripcions i les proves de col·locació dels cursos de Reus es duran a terme els dies 25 de juny per a l'Inicial i Bàsic 1 i el 26 i 28 per a la resta de nivells, de 9 a 13.30 h a la seu del CNL, al c. de l'Àliga de Reus 1 (Mas Vilanova).

 

Així mateix, a Cambrils també s'organitza un curs de nivell Bàsic 1 intensiu de 9.30 a 11.30 h el mes de juliol, amb inscripcions els dies 21, 25 i 26 de juny a la seu del Servei Local de Català de Cambrils, a l'Ateneu Juvenil.

 

La matrícula al nivell Inicial és gratuïta. I en el preu de la matrícula dels altres, que és de 13,57 € per als bàsics i de 49,76 € per a l'Intermedi 1, hi ha reduccions per a les persones aturades, jubilades o pensionistes i famílies nombroses o monoparentals.

 

Increment de cursos i d'inscripcions

 

El CNL, a finals d'aquest tercer trimestre, ha fet balanç de les dades del curs 2018-2019: de setembre a juny el nombre de cursos que ha impartit el CNL ha augmentat un 13% respecte del mateix període de l'any passat, i el nombre d'inscripcions, un 22%.

 

El nivell que més ha crescut ha estat el Bàsic 1, que ha passat de 38 a 52 cursos. Un d'aquests cursos (el de la imatge) es va poder tirar endavant gràcies a la subvenció de la Fundació Privada Reddis.

 

Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística

 

El Consorci per a la Normalització Lingüística, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, és una institució dedicada a la formació i al foment de l'ús de la llengua catalana en tots els contextos de la societat.

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773