Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Centre de Normalització Lingüística celebra el final de curs amb Joan Brossa i la coral Canta amb el cor com a protagonistes

IMATGES RELACIONADES
Festa de cloenda dels cursos del Centre de Normalització Lingüística
Festa de cloenda dels cursos del Centre de Normalització Lingüística

1 de juliol de 2019


El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) celebra el dimarts 2 de juliol a les 19 h al parc del Mas Vilanova, seu del CNL, la festa del final dels cursos de català i del programa Voluntariat per la llengua de Reus i del Baix Camp.

Aquest any acadèmic el Servei Local de Català de Reus i el Servei Comarcal de Català del Baix Camp han organitzat a Reus 56 cursos presencials i 1 a Mont-roig del Camp, i han tingut 1.487 inscripcions, un 16% més que l'any anterior, de les quals 241 han estat en cursos en línia amb el Parla.cat.

 

Hi ha hagut cursos generals i a més un Bàsic 1 subvencionat per la Fundació Privada Reddis, cursos del programa Aprèn.cat del Servei d'Ocupació de Catalunya i els organitzats per l'Hospital de Sant Joan o l'Institut Pere Mata per al seu personal.

 

A més, ha format 209 parelles lingüístiques a Reus, incloent les converses en grup del Centre Cívic Llevant i del Casal Cívic Sant Josep Obrer i les constituïdes amb membres de la coral Canta amb el cor. En tota la comarca se n'han fet 293, comptant les de la Selva del Camp, l'Aleixar, Miami, l'Hospitalet de l'Infant i Cambrils.

 

Com a complement important de l'aprenentatge a les classes, l'alumnat dels cursos de nivell Bàsic 3 ha fet 87 pràctiques lingüístiques en establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua de la ciutat.

 

L'acte enguany tindrà un caure festiu i començarà amb tallers creatius inspirats en Joan Brossa, poeta del qual el 2019 se celebra el centenari del naixement. Hi haurà també votacions populars i es lliuraran els premis del concurs Fes Art, al qual l'alumnat i el voluntariat ha presentat una quarantena de poemes visuals. A més, la coral del CNL Canta amb el cor, dirigida per Marc Guerris, farà el concert de fi de curs.

 

Hi intervindran Anna Saperas, directora del CNL, i M. Dolors Sardà, presidenta del Consell del CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura.

 

Tot plegat acabarà amb un berenar amb menges preparades pels mateixos alumnes i voluntaris.

 

Avui 1 de juliol el CNL comença 10 cursos intensiu de juliol a Reus, Cambrils, l'Hospitalet de l'Infant i Mont-roig del Camp amb més de 230 alumnes.

 

Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística

 

El Consorci per a la Normalització Lingüística, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, és una institució dedicada a la formació i al foment de l'ús de la llengua catalana en tots els contextos de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l'ús de la llengua.

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773