Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Joaquim Calatayud, elegit president del Consell Comarcal per la primera meitat del mandat

IMATGES RELACIONADES
Joaquim Calatayud després de pendre possessió del càrrec de president comarcal
Joaquim Calatayud després de pendre possessió del càrrec de president comarcal

15 de juliol de 2019


Joaquim Calatayud Casals, alcalde de les Borges del Camp, va ser escollit dilluns 15 de juliol, president del Consell Comarcal del Baix Camp per als dos primers anys de la legislatura, amb 27 vots dels representants d'ERC-AM (11 vots), JUNTS (9 vots), PSC-CP (amb 6 vots) i Ara (1 vot). L'acord entre ERC-AM i JUNTS per compartir el govern comarcal durant el mandat 2019-2023 es basa en el desenvolupament de diversos serveis comarcals, alguns dels quals el president va exposar en el seu discurs d'investidura. La segona meitat del mandat la presidència del Consell Comarcal correspondrà a la també borgenca Rosa M. Abelló, que en el seu moment serà la primera dona en ocupar la presidència de l'ens.


La sessió constitutiva de la nova corporació comarcal es va celebrar davant diverses autoritats com l'alcalde de Reus, Carles Pellicer; la nova presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó; el senador Josep Rufà; la diputada al Parlament, Teresa Pallarès, alcaldes i alcaldesses de la comarca, i directors de serveis territorials, a més dels expresidents comarcals i familiars i amics/gues de les conselleres i consellers comarcals que van prendre possessió del càrrec.


Durant l'acte de jurament o promesa del càrrec, la consellera comarcal per Ciutadans, Débora García, va aprofitar per advertir de les conseqüències legals que podia tenir que els i les representants comarcals fessin servir la fórmula de l'AMI com un afegit al jurament/promesa realitzat, ja que podien estar desvirtuant-lo.


En el moment de l'elecció del president, que es va fer per votació ordinària a mà alçada, a més de Joaquim Calatayud també es van postular com a candidats i candidates Débora García de Ciutadans, Laia Muntas d'Amunt i David Chatelain del PP, candidatures que només van obtenir els vots dels integrants de les respectives formacions.


Es pot consultar la totalitat o part de la sessió constitutiva de l'ens comarcal en aquest enllaç.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773