Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Cursos de català impulsats pel Servei de Primera Acollida del Baix Camp

IMATGES RELACIONADES
Persones particpants en el curs de català impulsat per Servei de Primera Acollida del Baix Camp
Persones particpants en el curs de català impulsat per Servei de Primera Acollida del Baix Camp

31 de juliol de 2019


De l'1 al 31 de juliol, el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus ha impartit un curs de català de nivell Inicial a Mont-roig del Camp, impulsat pel Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal del Baix Camp amb el finançament de la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania. 24 persones residents al municipi que no parlen gens en català i estan poc alfabetitzades han assistit a classe cada dia, de dilluns a divendres, de les 19 a les 21 h al Casal d'Avis del municipi.


La Secretaria d'Igualtat també ha sufragat un curs de nivell Bàsic 1 a l'Hospitalet de l'Infant, que s'ha impartit cada dia de les 16.15 a les 18.15 h a la Casa de Cultura Blanca d'Anjou, al qual s'han inscrit 13 alumnes, majoritàriament veneçolans i joves migrants sense referent familiar d'origen magrebí que no parlen gens en català.


Els alumnes que han acabat aquests cursos i n'han assolit els continguts han rebut un certificat acreditatiu.


El Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal ha programat un altre curs a Montbrió del Camp per a la tardor que també anirà a càrrec del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus.


A la tardor continuarà l'oferta formativa en llengua catalana per a persones adultes a l'Hospitalet de l'Infant amb tres cursos més que finança l'Ajuntament. En concret es programaran un Bàsic 1, un Elemental 1 per donar continuïtat a tots els alumnes que el juny passat van acabar el Bàsic 3, i un tercer curs pendent de definir, que podria ser un Intermedi 1 (primer mòdul del B2 del Marc europeu comú de referència per a les llengües) o un Suficiència 1 (primer mòdul del C1 del Marc europeu comú de referència per a les llengües) segons la demanda que sorgeixi.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773