Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El president del Consell Comarcal del Baix Camp inaugura la Fira de Riudoms el 9 d'agost

IMATGES RELACIONADES
El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud
El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud

7 d'agost de 2019


El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, serà l'encarregat d'inaugurar la Fira de Riudoms el proper 9 d'agost, a dos quarts de nou del vespre, al Teatre Auditori del Casal Riudomenc. Catalayud obrirà oficialment la 39 edició de la Fira de l'Avellana i la 420 Fira de Sant Llorenç, que es desenvoluparà al municipi fins a l'11 d'agost. Aquest és un dels esdeveniments firals, lúdics i festius més importants dels que s'organitzen a la comarca ja que a banda de la fira multisectorial es realitzen jornades tècniques, gastronòmiques i concerts, entre d'altres activitats.


Com ha explicat públicament l'Ajuntament de Riudoms, aquesta edició de la Fira de l'Avellana l'havia d'inaugurar l'alcalde de La Solana (municipi de Castilla la Mancha), ja que Riudoms i La Solana mantenen una relació d'amistat des de fa més de mig segle, quan desenes de famílies de La Solana es van instal·lar a viure a Riudoms. Al llarg d'aquests anys la relació entre els dos municipis ha traspassat l'àmbit estrictament personal i familiar.


Aquest any se celebren 20 anys de la primera visita institucional de La Solana a Riudoms, i diferents riudomencs i riudomenques nascuts a La Solana havien proposat que, aprofitant la presència a Riudoms de l'alcalde de La Solana, aquest inaugurés la Fira de l'Avellana. Amb posterioritat a aquest anunci, s'han conegut diferents acords polítics que, al voltant del referèndum del Primer d'Octubre, s'havien adoptat a l'Ajuntament de La Solana, donant suport a l'aplicació del 155 a Catalunya. Aquest posicionament per part de l'alcalde de La Solana ha generat opinions contraposades respecte al seu paper en la inauguració de la Fira riudomenca.


Així doncs, i anteposant el respecte als veïns i veïnes d'un i l'altre poble, i prioritzant la preservació de les relacions personals i familiars pel davant de les polítiques, l'Ajuntament de Riudoms i les diferents parts implicades han acordat que la Fira de l'Avellana sigui inaugurada per una altra persona, que serà el president del Consell Comarcal del Baix Camp, atenent també els diversos serveis que presta l'ens comarcal a Riudoms i la col·laboració existent entre aquest municipi i la comarca.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773