Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Massiu últim adéu a l'alcalde de Maspujols

IMATGES RELACIONADES
Massiu últim adéu a l'alcalde de Maspujols
Massiu últim adéu a l'alcalde de Maspujols

24 d'agost de 2019


El municipi de Maspujols en ple i molts representants polítics de la comarca han emplenat l'església parroquial de Maspujols i la plaça del davant per donar últim adéu a l'alcalde del municipi, Josep Rabascall, mort sobtadament per un infart dijous 22 d'agost, a Benasc (Osca), als 63 anys d'edat.

 

El capellà de Maspujols, mossèn Josep Bofarull, va iniciar l'homilia fent referència al silenci que s'havia apoderat dels carrers del municipi en saber-se la trista notícia de la mort de l'alcalde, de qui va destacar el seu esperit servicial i generós.

  

Durant la cerimònia, el mossèn va llegir unes paraules en nom de la família, que han recordat moments familiars des de la infantesa dels seus fills, destacant la seva energia, i que havia estat exemple d'humilitat i de sacrifici, havent prioritzat la família i el treball per donar als seus fills totes les oportunitats perquè estudiessin. També han recordat la faceta com a alcalde i les hores de dedicació al poble perquè és el "poble on visc i on viure i l'hem de fer millor", com els va dir a la família quan es va tornar a presentar a l'alcaldia en 2007.

  

El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, visiblement emocionat, va dirigir també unes paraules en nom dels regidors i regidores de l'Ajuntament i de la classe política comarcal per glosar la figura de l'alcalde, a qui va qualificar com a "alcalde de proximitat i alcalde quilòmetre zero", qualitats que el van fer "un bon alcalde, molt estimat pels seus veïns i veïnes". Paraules que van arrencar un aplaudiment de tota l'església.

  

També es van aplaudir les paraules d'altres amics de l'alcalde que van recordar la seva figura i la seva tenacitat per assolir les fites que es proposava.

  

La cançó "Em dones força", entonada per la coral del Maspujols va emocionar tota la concurrència, fins i tot dels i de les cantaires.

  

Al funeral hi va ser present una àmplia representació institucional de la comarca i de la demarcació, encapçalada pel president del Consell Comarcal; la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó; l'alcalde de l'Aleixar, Antoni Abelló; el d'Alforja, Joan Josep Garcia; l'alcalde de Riudoms, Sergi Pedret; les tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella i Teresa Pallarés; l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el president del Port de Tarragona, Josep M. Cruset, entre altres, a més de molts companys i companyes de la formació política Junts per Catalunya i d'altres partits.

  

Rabascall encarava la seva quarta legislatura consecutiva com a alcalde de Maspujols amb majoria absoluta. A més era conseller del Consell Comarcal del Baix Camp des del passat 23 de juliol, i el proper mes de setembre estava previst que deixés la presidència de Secomsa Gestió (empresa comarcal dependent de Secomsa i del Consell Comarcal del Baix Camp).

  © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773