Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Es presenta un dossier especial sobre els Boscos de Prades

IMATGES RELACIONADES
Imatge d'arxiu de castanyers
Imatge d'arxiu de castanyers

2 d'octubre de 2019


Dijous 3 d'octubre, a les 19 h, a la Sala d'Actes de l'Ajuntament de Prades, es presentarà una dossier especial sobre els Boscos de Prades elaborat per la revista especialitzada en viatges i escapades Descobrir Catalunya. L'acte comptarà amb la participació de la regidora de turisme de Prades, Judit Olivé, i del director de la revista, Joan Morales.

 

L'objectiu de la publicació és donar a conèixer un dels espais boscosos d'alt valor ecològic del nostre territori, però alhora poc conegut. En aquest sentit, es vol presentar aquest espai d'exuberància feréstec com una destinació ideal per gaudir de la tardor i dels seus fruits. Per aquest motiu s'han el dossier inclou 5 reportatge inèdits, signats per persones del territori molt pròximes a Prades com Joan Reig, músic i compositor membre del grup Els Pets, que signa l'article “Sols puguem anar pujant”, com a presentació del dossier.

  

Altres articles són “L'esclat de la tardor”, a càrrec de Cristina Serret, sobre els boscos de castanyers de Vilanova de Prades; i “Quins bolets”, a càrrec del micòleg Marc Casabosc, que tractarà sobre els principals bolets que s'hi poden trobar i sobre espais com els Avencs de la Febró.

  

El periodista Esteve Giralt s'ha encarregat del reportatge que explora la fauna i la flora de les Muntanyes de Prades i fa esment de la ruta a peu fins la Mussara pel Camí de les Tosques i, per últim, el periodista prioratí Toni Orensanz que a l'article titulat “Unes muntanyes molt humanes” fa un repàs de la petja humana per les Muntanyes de Prades, des de pintures rupestres, fins a molins, basses i altres mostres de patrimoni, i inclou una proposta de ruta des de Prades a l'ermita de l'Abellera.

  

A banda d'aquests articles, el dossier conclou amb quatre pàgines de guia pràctica, on recomanem, entre d'altres, la visita al monestir reial de Santa Maria de Poblet, a l'església de Santa Maria de Prades, al Centre d'Interpretació de l'Art Rupestre de les muntanyes de Prades, situat a Montblanc i a la cova museu de la Font Major de l'Espluga de Francolí, entre d'altres, a més d'oferir una extensa llista de dades útils com allotjaments i restaurants, serveis turístics i telèfons/webs d'informació.

  

En total són més de 50 pàgines del número 260 de la revista, amb fotografies d'Òscar Rodbag que durant dos any ha treballat sobre el territori per oferir imatges exclusives dels Boscos de Prades.

  © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773