Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

La Generalitat fa el tractament aeri contra la processionÓria del pi a 7 municipis del Baix Camp

IMATGES RELACIONADES
Tractament aeri contra la professionÓria
Tractament aeri contra la professionÓria

2 d'octubre de 2019


La Generalitat de Catalunya va iniciar la setmana passada la campanya de tractament aeri contra la processionÓria del pi a 48 municipis de 12 comarques catalanes, entre les quals s'hi inclou el Baix Camp. Concretament, es farÓ el tractament a 7 municipis de la comarca: Capafonts, La Febrˇ, Montroig del Camp, Prades, Pratdip, Vandell˛s i Vilanova d'Escornalbou.

 

El producte que s'utilitza per a fer els tractaments Ús biol˛gic (Bacillus thuringiensis kurstaki), compatible amb l'agricultura ecol˛gica. A mÚs, la normativa prohibeix els tractaments a menys de 100 metres de zones habitades.

  

En total del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentaciˇ (DARP) actuarÓ en un total de 17.500 hectÓrees, principalment al Prepirineu (BerguedÓ, SolsonŔs, i Noguera) i Pirineu (Alt Urgell, Cerdanya, Pallars), encara que enguany ha detectat un important increment a Tarragona (Baix Camp, Baix PenedŔs i Conca de BarberÓ).

  

La processionÓria del pi (Thaumetopoea pityocampa) Ús un insecte aut˛cton, i l'objectiu d'aquests tractaments Ús contribuir a l'equilibri natural de les seves poblacions a les pinedes. Cal recordar que, a mÚs d'ocasionar importants perjudicis a les economies locals, origina urticÓria i trastorns alĚlŔrgics a les persones i als animals.

 ę Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773