Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Voluntariat per la llengua engega una nova edició a Reus i el Baix Camp

IMATGES RELACIONADES
Parelles lingüístiques d'edicions passades
Parelles lingüístiques d'edicions passades

8 d'octubre de 2019


Amb l'inici dels cursos del primer trimestre del curs 2019-2020, el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus (CNL) posa en marxa una nova edició del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a Reus i Baix Camp.

 

 

Aquesta edició començarà amb la sessió de presentació de parelles lingüístiques, que tindrà lloc el dia 25 d'octubre a les 18 h al local del Centre d'Amics de Reus, entitat col·laboradora del Voluntariat per la llengua, situada al raval de Robuster, 36. A més de conèixer el programa i la parella lingüística assignada, els assistents podran gaudir d'una visita guiada a la seu de l'entitat, casa natal del famós pintor Marià Fortuny.

 

 

Durant les deu setmanes que comprèn l'edició els voluntaris i aprenents podran participar en altres activitats complementàries, com les sessions en parella per millorar la fonètica o una tertúlia al voltant de l'obra de Marià Fortuny. Una altra activitat a què poden assistir tant voluntaris com aprenents i que en aquest cas està oberta a tota la ciutadania són les trobades del “Fem un beure?”, que es continuaran organitzant en un establiment col·laborador diferent.

 

 

Participació en la 4a Mostra d'Entitats de Voluntariat de Reus

 

 

Prèviament, el Voluntariat per la llengua haurà participat a la 4a Mostra d'Entitats de Voluntariat de Reus, que es farà el 18 d'octubre de 10.30 a 14 h a la plaça de Prim de Reus. A l'estand del VxL les persones interessades es podran informar del programa i participar en diversos jocs de llengua.

 

 

El programa Voluntariat per la llengua forma parelles lingüístiques que adquireixen el compromís de trobar-se una hora a la setmana durant deu setmanes per parlar en català en un ambient distès. Per fer de voluntari només cal ser major d'edat, parlar habitualment en català i tenir una hora lliure a la setmana; els aprenents, per la seva banda, són persones majors d'edat, que tenen coneixements bàsics de català i que volen practicar-lo en un ambient tranquil amb l'ajuda d'un voluntari lingüístic.

 

 

Una vegada formalitzada, la parella lingüística acorda el dia de la setmana i l'hora en què vol trobar-se i decideix on anar i quina activitat vol fer, depenent dels seus gustos, interessos o aficions, mentre xerra en català. Paral·lelament, el programa organitza i difon activitats lúdiques, culturals o de descoberta de l'entorn perquè voluntaris i aprenents puguin descobrir el patrimoni del seu municipi i relacionar-se en català amb altres persones que participen de la mateixa experiència que ells.

 

 

Les persones que estiguin interessades a participar-hi com a voluntàries o com a aprenentes també poden?adreçar-se al CNL de l'Àrea de Reus, situat al carrer de l'Àliga de Reus, 1, personalment, per telèfon (977 128 861) o per correu electrònic (vxl.reus@cpnl.cat). També poden registrar-se directament al programa a través del web?www.vxl.cat, o?fer el tràmit?als punts d'inscripció del Voluntariat per la llengua distribuïts pel Baix Camp.

 

 

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). El CPNL va iniciar el programa l'any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants.

 

Des del 2003 s'han format més de 135.000 parelles.

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773