Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Més de 200 persones sol·liciten el Servei de Primera Acollida Comarcal

IMATGES RELACIONADES
Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

5 de novembre de 2019


El Servei de Primera Acollida Comarcal del Baix Camp, encarregat de donar autonomia a les persones nouvingudes al territori, ha registrat 204 sol·licituds en el que portem de 2019.

 

El programa, que està adreçat a les persones estrangeres immigrades, sol·licitants d'asil, protecció subsidiària, refugiades, apàtrides i retornades, ha comptat amb l'interès de persones de 19 països d'arreu del món amb el Marroc, Senegal, Colòmbia i Veneçuela com a nacionalitats majoritàries.

 

Respondre a les necessitats inicials de formació i informació dels sol·licitants és l'objectiu del departament d'Immigració, entre altres. Això s'aconsegueix a través de tres mòduls, els quals inclouen l'acompanyament, la formació i la certificació d'uns coneixements mínims per facilitar el dia a dia i treballar a Catalunya.

 

El servei ofereix tres mòduls de formació:

 

- Idiomes: cursos de català d'un mínim de 45 hores, als municipis de Mont-roig del Camp, Montbrió del Camp i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant (impartits pel Centre de Normalització Lingüística (CNL).

- Coneixements laborals: Formació d'una durada mínima de 15 hores a càrrec del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). S'han dut a terme a Riudoms, i en el cas dels menors no acompanyats a les oficines del SOC de Cambrils.

- Coneixements de la societat catalana: Formació impartida pel Consell Comarcal del Baix Camp, d'una durada mínima de 15 hores, realitzada als municipis de Riudoms i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

 

Les persones interessades en el Servei de Primera Acollida, on se'ls orientarà sobre els diversos programes i consultes, es poden adreçar al 977327155 extensió 218 o al 627308293 per demanar cita prèvia.

 

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773