Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Comarcal s'adhereix al Manifest unitari per a l'eliminació de la violència envers les dones

IMATGES RELACIONADES
25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones
25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

DOCUMENTACIÓ ADJUNTA

20 de novembre de 2019


La Junta de Govern del Consell Comarcal del Baix Camp del 19 de novembre de 2019 va aprovar l'adhesió al manifest unitari per commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra el 25 de novembre, i ha estat acordat per les entitats municipalistes (ACM i FMC), la Generalitat, les quatre diputacions catalanes i l'Ajuntament de Barcelona.

 

El manifest recorda que el problema de violència masclista no és un problema de les dones sinó de tothom, i que encara vivim una cultura masclista que ha normalitzat les conductes delictives contra les dones.

 

Enguany es posa de relleu les violències sexuals i s'adverteix que “una agressió sexual a una dona no és un fet puntual, sinó una expressió més de l'estructura patriarcal, una agressió contra totes nosaltres, contra totes les dones. Aquesta violència funciona de forma alliçonadora, ens socialitza en la por i ens llença un missatge ben clar, sobretot dirigit a les dones més joves: volem controlar i sotmetre la vida de les dones”.

 

És per això que el manifest fa una crida a seguir treballant conjunta i coordinadament amb la implicació de totes les administracions i agents socials per a l'erradicació de totes les violències masclistes i la reparació de les supervivents. També posa en valor la lluita constant i incansable dels moviments feministes, i reconeix la força, el coratge i la valentia de les dones que es troben en una situació de violència masclista, les que l'han superada o les que han estat assassinades.

 

 

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773