Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Comarcal commemora el Dia internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones amb diversos actes

IMATGES RELACIONADES
Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones
Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

DOCUMENTACIÓ ADJUNTA

21 de novembre de 2019


En el marc del Dia internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra el 25 de novembre, el Consell Comarcal del Baix Camp s'ha adherit al manifest unitari que ha estat acordat un any més per les entitats municipalistes (ACM i FMC), la Generalitat, les quatre diputacions catalanes i l'Ajuntament de Barcelona.

 

Per aquest motiu ha preparat un programa d'activitats conjuntament amb el Consell de Dones del Baix Camp. Aquest s'estendrà a diversos pobles de la comarca amb l'objectiu de rebutjar la violència de gènere en tots els àmbits i, especialment, entre els grups de població més jove.

 

La primera activitat realitzada ha tingut lloc el dimecres 20 de novembre de 2019 amb la col·locació de la bandera que commemora el Dia Internacional de la Memòria Trans, dia dedicat a la memòria de les pèrdues que afrontem anualment fruit de la intolerància i la violència trànsfoba.

 

Altres activitats que es duran a terme durant els propers dies són: diverses sessions del conta contes de Lídia Clúa, el Consell Consultiu de les Dones del Baix Camp, una exposició de murals Dones Grans Grans Dones, diverses conferències, xerrades i tallers com a actes principals.

  

Les activitats, que podeu consultar en l'arxiu adjunt, tenen l'objectiu de sensibilitzar a la ciutadania sobre aquesta problemàtica social i sobre la necessitat de potenciar les polítiques d'igualtat entre homes i dones.

 

A banda, el Consell Comarcal del Baix Camp ha realitzat altres activitats paral·leles com el taller formatiu sobre l'assetjament sexual i per raó de sexe per al personal tècnic del Consell Comarcal, a càrrec de Neus Oliveras, professora de Dret Públic, especialista en Dret Constitucional, Europeu i que també forma part del professorat de l'Observatori de la Igualtat a la Universitat Rovira i Virgili.

 

Una altra activitat és posar a disposició de qui ho sol·liciti el servei de maletes coeducatives. Al seu interior s'hi pot trobar una vintena de contes a més de material didàctic on es parla sobre els estereotips dels comportaments entre nens i nenes, de la diversitat de gènere i els mites en els contes tradicionals, entre altres.

 

 
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773