Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Parelles lingüístiques i alumnat descobreixen l'origen de l'Hospitalet de l'Infant

IMATGES RELACIONADES
Parelles lingüístiques del Baix Camp
Parelles lingüístiques del Baix Camp

22 de novembre de 2019


El passat dimarts 19 de novembre a la tarda el CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura va organitzar dues visites guiades gratuïtes a l'hospital del Coll de Balaguer de l'Hospitalet de l'Infant adreçades a les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua (Vxl) i a l'alumnat dels cursos de català d'aquest municipi. En total hi van assistir trenta-cinc persones, vint a la primera sessió i quinze a la segona, que van seguir amb molta atenció les explicacions per poder resoldre les preguntes que la professora Magda Aragonès i la dinamitzadora del Vxl Rut Ortiz els havien lliurat a l'inici del recorregut.

 

En cada visita, d'una hora i mitja de durada aproximadament, el guia del centre va començar oferint una introducció a la història del municipi, que es va crear al voltant d'aquest hospital medieval fundat per l'infant Pere el segle XIV. L'edifici no tenia una funció sanitària, sinó que es va construir per donar refugi i hostatge als transeünts i mercaders que viatjaven. Per evitar que els viatgers haguessin de travessar el perillós coll de Balaguer de nit, assetjat en aquella època per bandolers i pirates, la reina Blanca d'Anjou va fer construir un hospital al Perelló i va demanar al seu fill, l'infant Pere, que en construís un altre a l'altre costat de les muntanyes, construcció que acabaria donant origen a la població.

 

El centre, obert al públic l'any 2016, ofereix visites guiades per a particulars i per a grups durant tot l'any. El CNL de l'Àrea de Reus organitza activitats complementàries per als alumnes i per a les parelles lingüístiques per fomentar l'ús de la llengua catalana en tots els àmbits i donar a conèixer als usuaris l'entorn que els acull.

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773