Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El president del Consell Comarcal visita la Fundación Rosa María Vivar

IMATGES RELACIONADES
Visita institucional a la Fundación Rosa María Vivar
Visita institucional a la Fundación Rosa María Vivar

Calatayud, Oliva i Abelló en una sala terapèutica
Calatayud, Oliva i Abelló en una sala terapèutica

Enclavament idoni d'un projecte referent al Baix Camp
Enclavament idoni d'un projecte referent al Baix Camp

18 de desembre de 2019


El president i la vicepresidenta del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud i Rosa M. Abelló, juntament amb el conseller comarcal Josep Maria Puig, han realitzat una visita institucional a la Fundación Rosa María Vivar (FRMV).


Aquesta organització sense ànim de lucre neix de la voluntat de facilitar a les persones amb Alzheimer de Reus, Baix Camp i el seu àmbit d'influència, un centre de dia especialitzat en el tractament no farmacològic, basat en l'estimulació cognitiva. Per donar suport a aquest servei de salut referent al territori, el president del Consell s'ha compromès a estudiar vies de col·laboració que facilitin la tasca de la fundació.


La nova construcció de les instal•lacions ha estat possible gràcies a la col•laboració altruista de diversos professionals, mecenes, patrocinadors i fundacions. Durant la visita, Calatayud ha destacat "l'enclavament idoni de l'edifici", la construcció del qual, basada en materials de fusta, terra clar i disseny circular, fa que l'estada al centre terapèutic sigui acollidora i d'orientació senzilla per als usuaris.


L'olivera centenària que es troba al centre dels quatre mòduls que estructuren l'edificació prové del jardí de la fundadora i, en paraules de la seva filla i presidenta de la fundació, Margarita Oliva, “les seves arrels poderoses evoquen la desitjada perpetuïtat dels records com a repte a vèncer en aquesta malaltia”.


La fundadora Rosa María Vivar és una burgalesa que l'any 2018, amb la malaltia d'Alzheimer en un grau molt avançat, va donar el seu patrimoni a la Fundació per edificar un Centre de Dia al terreny cedit per l'Ajuntament de Reus. Oliva té la mirada posada en el desenvolupament d'eines, mètodes i sistemes terapèutics pers als usuaris i en el camp de la recerca de cara al futur.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773