Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell anima la ciutadania a participar en la Marató de Donants de Sang

IMATGES RELACIONADES
Imatge d'arxiu del Banc de Sang i Teixits
Imatge d'arxiu del Banc de Sang i Teixits

10 de gener de 2020


L'Associació de Donants de Sang del Baix Camp i el Banc de Sang i Teixits a Tarragona animen la ciutadania a participar en la Marató de Donants de Sang de Catalunya. Aquesta campanya de donació, que és la més gran de l'any activada pel Banc de Sang, comença avui i finalitza el 17 de gener.


L'objectiu és aconseguir que 10.000 persones donin sang durant aquestes dates i arribar als nivells òptims de reserves després del Nadal, època en què les donacions han baixat un 25%. En aquests dies, els voluntaris podran donar sang als principals hospitals catalans i, entre avui i demà, una carpa de donació i dos autobusos a la Plaça Catalunya de Barcelona estaran disponibles per rebre més donants.


A més, durant la Marató s'organitzen una quarantena de campanyes de donació a diferents pobles i ciutats. Per conèixer el calendari, els centres i les unitats mòbils disponibles durant tot l'any a cada municipi, els interessats poden consultar el web per donacions en aquest enllaç.


Tot i que no és imprescindible, per facilitar l'organització i rebre un correu electrònic de recordatori, la ciutadania es pot apuntar al web maratodonants.cat per donar sang aquests dies a Plaça Catalunya i als principals hospitals.


Whatsang!, el nou servei de WhatsApp del Banc de Sang

Una de les principals novetats del Banc de Sang aquest 2020 es llença amb motiu de la Marató. Es tracta del servei de WhatsApp de la donació de sang que s'ha rebatejat com a Whatsang.


Amb aquesta iniciativa, el Banc de Sang és el primer organisme de la Generalitat amb un compte oficial de servei a través de WhatsApp. Mitjançant el número 677071756, la ciutadania pot fer consultes al Banc de Sang i disposar d'un canal de comunicació àgil i proper, de la mateixa manera que per email o telèfon.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773