Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El projecte FutbolNet es desenvolupa amb èxit al Baix Camp tot i la COVID-19

IMATGES RELACIONADES
Imatge d'arxiu de la Fundació Barça
Imatge d'arxiu de la Fundació Barça

22 de maig de 2020


El programa d'inclusió social Futbolnet, que es va iniciar al gener als centres oberts de forma presencial i que va finalitzar amb una valoració positiva, realitza les seves accions de forma telemàtica des de fa un mes com a conseqüència de la situació causada per la COVID-19. Al Baix Camp hi ha 105 persones inscrites, de les quals finalment han participat 50.


En aquest sentit, la Fundació Futbol Club Barcelona ha creat la nova plataforma a Jitsi Meet per dur a terme les sessions virtuals de Futbolnet de dilluns a dijous fins a finals de maig. A totes les sessions es connecten les coordinadores del Servei d'Intervenció Socioeducativa (SIS) del Consell Comarcal del Baix Camp i les tècniques integradores dels diferents municipis per tal de fer un seguiment de la sessió i de les famílies.


FutbolNet és una metodologia d'intervenció social creada per la Fundació Barça l'any 2011, que empra el futbol i l'activitat física com a eines de reflexió i agents de canvi per millorar la vida de la infantesa i el jovent que es troba en contextos vulnerables.


El Consell Comarcal del Baix Camp va aprovar al gener un conveni de col•laboració amb la Fundació Futbol Club Barcelona i el Consell Esportiu del Baix Camp per implantar aquest programa a 8 municipis de la comarca, dins dels serveis d'atenció diürna que ofereix el Servei d'Intervenció Socioeducativa del Consell.


L'atenció diürna del Consell és un recurs per atendre els nens, les nenes i el jovent en situació de risc fora de l'horari escolar en els períodes lectius, que dona suport, estimula i potencia l'estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l'adquisició d'aprenentatges bàsics i l'esbarjo, i compensa les deficiències socioeducatives de les persones ateses mitjançant el treball individualitzat, el grupal, la família, el treball en xarxa i la comunitat.


A l'actualitat hi ha en funcionament vuit centres on es realitza el servei d'atenció diürna, que pertanyen als Serveis d'Intervenció Socioeducativa i als quals el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya delega competències al Consell Comarcal per a la seva gestió. Aprofitant aquesta infraestructura del Consell, FutbolNet es va començar a implantar als següents municipis dels vuit centres esmentats:

  1. L'Estel de Mar - Miami Platja
  2. El Drac Roig - Mont-roig del Camp
  3. La Terrissa - La Selva del Camp
  4. Cavallet de Mar - Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  5. L'Oreneta - Alforja
  6. L'Univers - Les Borges del Camp
  7. El Picot - Montbrió del Camp
  8. Els Amics - Riudoms

Podeu trobar més informació sobre la iniciativa en aquest enllaç del FutbolNet.

© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773