Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Un 86% dels emprenedors de Joves amb Talent 2019 aplica els aprenentatges amb èxit

IMATGES RELACIONADES
Imatge d'arxiu de Joventut Baix Camp
Imatge d'arxiu de Joventut Baix Camp

31 de gener de 2020


El programa Joves amb Talent del Consell Comarcal del Baix Camp, creat per impulsar projectes sostenibles al medi rural i fer tornar el jovent als municipis d'interior, publica els resultats de l'any 2019 amb unes xifres que avalen l'eficiència del treball en equip.


El valor quantitatiu del projecte està avaluat a partir de 3 moments clau:

  1. Aprenentatge (indicador d'acció). Es treballa perquè l'alumnat adquireixi coneixements aplicables als seus projectes. Amb aquesta pauta, durant les 8 sessions formatives realitzades l'any 2019, el Consell ha aconseguit que la formació hagi aportat molts o bastants coneixements d'utilitat pràctica al 81% de l'alumnat. El valor que obté cadascuna de les sessions oscil•la entre el 67% i el 93%.
  2. Planificació i posada pràctica (indicador de procés). Aquesta variable quantifica l'aplicació dels coneixements als projectes. Després de les 8 sessions formatives, el 86% de l'alumnat aplica els coneixements adquirits al projecte. L'àmbit que registra el grau més alt de transferència més ràpida d'implementar han estat les tècniques de fertilitat amb un 76% d'aplicació.
  3. Implantació del projecte (indicador de canvi). Es basa en la realització d'un projecte sostenible. Com que aquest resultat està influenciat per molts factors, es valora la capacitat dels emprenedors d'avançar-se a les dificultats i de pensar possibles respostes com a solució. Quan finalitzi l'any 2020, el Servei Comarcal de Joventut avaluarà el grau de realització dels projectes. Fins ara, el 92% de l'alumnat és capaç d'avançar dificultats. D'aquests, el 53% ja ha pensat solucions, algunes de les quals s'articularan amb el suport del Consell.

El valor qualitatiu del programa Joves amb Talent es fonamenta en les actuacions realitzades i especialment en la intenció amb què s'han dut a terme, ja que es basa en un paradigma d'objectius centrats en la realització del bé comú. En aquest sentit, la implantació de projectes sostenibles en el medi esdevé un bé per al territori i les persones que l'habiten, a més de donar esperança per al planeta.


La selecció de l'alumnat és cabdal, així com també ho és la trajectòria dels participants durant la realització dels projectes. Per aquest motiu, la confiança i la motivació són peces clau del procés. El suport que reben mitjançant les eines proporcionades (Banc de Terres), la formació (cursos d'agricultura regenerativa), les institucions i el grup marca la diferència.


La cooperació entre comarques sorgeix de l'esperit d'acollida del Baix Camp. Amb el creixent nombre de famílies de joves que s'hi instal•len per fer un canvi de vida, el Consell Comarcal treballa perquè l'exemple del suport institucional impulsi un contagi en positiu. També ofereix eines per a l'emprenedoria cada vegada més ajustades i a més comarques. L'experiència de tots aquests anys al capdavant del programa comença a oferir els fruits.


Durant les edicions anteriors, hi va haver moltes persones d'altres comarques que van voler participar a la formació, fins al punt que el Consell va haver de desestimar més de la meitat dels projectes totals: de 67 persones que van sol•licitar adherir-se al programa Joves amb Talent, el Servei Comarcal només en va poder atendre 28.


La creixent demanda va fer considerar la necessitat de donar veu a la inquietud dels territoris veïns, per aquest motiu, des de l'any 2019, el Consell ha obert la participació a les comarques veïnes. En aquesta línia, l'any passat s'hi va incorporar la comarca del Tarragonès, amb dos alumnes.


Les persones interessades a participar poden fer-ho mitjançant aquest enllaç de Joves amb Talent.


Aquest és un programa impulsat per:

•    Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Baix Camp

•    Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local del Baix Camp

•    Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya


Amb el suport de:

•    Consell Comarcal del Tarragonès

•    Consell Comarcal del Priorat

•    Consell Comarcal de l'Alt Camp


Més informació i suggeriments:

Departament de Joventut del Consell Comarcal del Baix Camp

Telèfons: 977 327 155 (ext. 218) i 674 321 663 (trucant o enviant un WhatsApp)

Adreça electrònica: joventut@baixcamp.cat
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773