Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Primera reunió tècnica de La Bona Brossa a Riudoms

IMATGES RELACIONADES
Un moment de la reunió celebrada a Riudoms amb motiu del projecte La Bona Brossa
Un moment de la reunió celebrada a Riudoms amb motiu del projecte La Bona Brossa

11 de febrer de 2020


A Riudoms s'ha fet la primera reunió tècnica de la campanya de La Bona Brossa, amb l'objectiu de plantejar les accions concretes a realitzar al municipi per fomentar la recollida selectiva dels residus. Riudoms és el quart municipi pilot de la comarca que inicia aquesta experiència innovadora per fomentar la recollida selectiva en el marc de La Bona Brossa, un projecte que dona un valor social als residus recollits selectivament, ja que els diners aconseguits amb l'increment de la recollida selectiva es destinen a un projecte social decidit per la població del municipi. Concretament a Riudoms, un grup d'alumnes de l'INS Joan Guinjoan i Gispert van proposar destinar els diners que es preveu aconseguir (uns 25.000 euros) a la lluita contra el càncer i l'ajut a les persones afectades.


La Bona Brossa a Riudoms va començar el passat mes de desembre i fins ara s'han fet accions per explicar en què consisteix amb l'ajut de les entitats locals Lliga Contra el Càncer de Riudoms i l'entitat Em Dones Força. Ara, en aquesta primera reunió tècnica s'han incorporat representants de la direcció dels centres educatius Col·legi Beat Bonaventura Gran, el Col·legi Cavaller Arnau i l'Institut Joan Guinjoan i Gispert, una representació dels alumnes de l'institut i properament s'hi incorporaran també les AMPAS d'aquests centres.


Durant la sessió es va exposar el context actual de la problemàtica que generen els residus tant a nivell mundial com local, així com l'objectiu de la campanya: arribar al 50% de recollida selectiva que marca la Unió Europea, front el 37% al que ha arribat Riudoms. La reunió també ha comptat amb l'assistència de l'alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, i de dues persones tècniques de SECOMSA: el coordinador comarcal de la campanya La Bona Brossa i l'educadora mediambiental. Segons el pla d'acció plantejat per SECOMSA, el grup motor de cada població ha de ser l'ens protagonista en la difusió de La Bona Brossa, mitjançant la col·laboració amb les entitats municipals. Durant la trobada es va incidir en la necessitat de realitzar accions de La Bona Brossa a tres nivells:

  • Amb la ciutadania en general
  • Als grans productors (els comerços i les empreses del municipi)
  • El personal municipal de tots els nivells i les persones que ocupen càrrecs electes al Consistori

La Bona Brossa és una iniciativa basada en els principis de l'economia circular. Es va iniciar amb unes proves pilot a Vilanova d'Escornalbou, Maspujols i l'Aleixar, municipis on al llarg de l'any 2019 hi ha hagut una millora significativa dels resultats obtinguts en la recollida selectiva.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773