Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Dia Internacional contra l'Homofòbia en l'Esport

IMATGES RELACIONADES
Dia Internacional contra l'Homofòbia en l'Esport
Dia Internacional contra l'Homofòbia en l'Esport

19 de febrer de 2020


El Servei d'Atenció Integral (SAI) del Baix Camp es fa ressò del Dia Internacional contra l'Homofòbia en l'Esport, que té lloc cada 19 de febrer com a proclamació de respecte a totes les persones i en solidaritat amb Justin Fashanu, el futbolista professional que va néixer aquest dia i que, després de ser el primer futbolista en actiu que va exposar la seva orientació sexual públicament, es va suïcidar per no poder suportar l'augment de la discriminació que va patir des de llavors.


El Consell Comarcal del Baix Camp fa difusió d'aquesta data per recordar la necessitat de despertar consciències respecte a l'homosexualitat, no només al món de l'esport, sinó en tots els àmbits de la vida quotidiana, i per empènyer a crear estratègies en comú per combatre tota mena de discriminació per orientació sexual.


L'esport és una activitat tradicionalment considerada masculina, on encara impera el model heteropatriarcal. Aquest patró continua generant desigualtats de gènere i discriminacions homòfobes. Tot i que les dones també estan incorporades professionalment en el món de l'esport, encara es troben en desavantatge en relació als homes. Un fet clar d'això és que l'esport femení no té la mateixa repercussió ni el mateix suport que l'esport masculí. És per això que les dones esportistes LGTBI són un símbol de doble lluita, com és el cas de Billie Jean King, una referent del lesbianisme al món del tennis i una de les millors esportistes femenines de la història.


En aquest sentit, des del SAI del Consell Comarcal del Baix Camp, denunciem tota actitud LGTBIfoba que es posi de manifest en conductes ofensives o discriminatòries, físiques o verbals, per raó d'orientació sexual o identitat de gènere, per part de l'afició o dels assistents a activitats esportives, en consonància amb la Llei 19/2007 contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport, i la Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.


El SAI és un servei comarcal que té per objectiu sensibilitzar i informar a persones i entitats per mostrar la diversitat d'orientació sexual i identitat de gènere i prevenir LGTBIfòbia. D'aquesta manera es dona resposta a les situacions de discriminació i a qualsevol necessitat d'acompanyament, suport o informació de la ciutadania en relació a la diversitat sexual i de gènere.


Podeu trobar més informació sobre aquests serveis en l'enllaç del SAI Baix Camp.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773