Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Ple aprova el conveni per millorar la xarxa de sanejament de Cambrils

IMATGES RELACIONADES
Moment d’un votació al Ple del Consell Comarcal del Baix Camp del 18 de febrer de 2020
Moment d’un votació al Ple del Consell Comarcal del Baix Camp del 18 de febrer de 2020

20 de febrer de 2020


El Ple del Consell Comarcal del Baix Camp, celebrat dimarts 18 de febrer de 2020, va aprovar per unanimitat el conveni amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per fer una nova Estació de Bombament d'Aigües Residuals (EBAR) de la riera de Riudoms en el terme municipal de Cambrils. El conveni fixa els termes del finançament i l'execució del projecte, ja que l'ACA assumeix el cost valorat en més 1,8 milions d'euros, IVA inclòs, mentre que l'encarregat de l'execució és el Consell Comarcal com a administració competent a la comarca en la gestió dels sistemes de sanejament de 9 municipis de la comarca, entre els quals s'inclou Cambrils.


La nova EBAR substituirà l'existent a l'actualitat, que no està suficientment dimensionada i ha presentat problemes de funcionament davant certs episodis de fortes precipitacions. La funció d'aquesta EBAR és impulsar les aigües residuals que recullen 3 col•lectors de la zona de la riera de Riudoms fins a la depuradora de Cambrils, passant per una EBAR intermèdia. Amb l'aprovació del conveni també es va aprovar el projecte, que estarà en exposició pública durant 30 dies.


El Ple del Consell Comarcal va aprovar per unanimitat gairebé tots els punts de l'ordre del dia. Com en altres ocasions, la major part dels debats es van centrar en l'apartat de mocions. Per aquesta sessió se n'havien presentat 5, 3 de les quals es van retirar atès l'acord de les diferents forces polítiques a la Junta de Portaveus per presentar, a partir d'ara, només mocions que afectin les competències i l'àmbit estrictament comarcal, amb el ben entès que aquesta auto restricció pot quedar oberta a temàtiques que es consideri que també afecten la població de la comarca.


Així, es va retirar la moció de JUNTS contra el Decret Digital i dues de Ciudadanos Partido de la Ciudadanía sobre el suport als òrgans constitucionals i sobre la reprovació i demanda de dimissió del Síndic de Greuges.


El debat de les mocions es va centrar en el text presentat per la CUP-AMUNT sobre els incidents al polígon petroquímic del Camp de Tarragona i el model econòmic, i sobre la creació d'una Agència Comarcal de l'Energia. La primera moció es va aprovar amb 5 vots (els de la CUP-AMUT i Ciudadanos, tot i que amb matisos) perquè la majoria dels grups comarcals (ERC-AM, JUNTS, PSC-CP i Ara) es va abstenir. En general l'argumentació per a l'abstenció va girar entorn el fet que moltes de les propostes ja estan en marxa (com la comissió creada al Parlament), d'altres com la formació a la població es va considerar que no eren competència comarcal, i el debat sobre el model econòmic ja és obert i no depèn tampoc de l'ens comarcal.


La segona moció de la CUP-AMUNT es va rebutjar pel vot contrari de JUNTS i Ciudadanos, mentre que ERC-AM, PSC-CP, PP i Ara es van abstenir. En aquest punt, el vot en contra i les abstencions es van fonamentar en el fet que en l'anterior mandat la CUP havia presentat una moció similar i en què ja s'estan fent gestions de la presidència del Consell per conèixer altres experiències comarcals d'arreu del país i concretament dels consells comarcals del Maresme i de la Conca de Barberà, a més que s'està estudiant l'impuls a l'energia solar en els municipis per abastir els edificis públics de titularitat municipal.


Per al seguiment complet de la sessió i dels diferents punts de l'ordre del dia es pot consultar la vídeo acta en aquest enllaç.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773