Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Alumnes de català del Baix Camp commemoren el Dia Internacional de la Llengua Materna

IMATGES RELACIONADES
Dia Internacional de la Llengua Materna
Dia Internacional de la Llengua Materna

Alumnat dels cursos de català de l’Hospitalet a les instal·lacions de la ràdio i la televisió locals
Alumnat dels cursos de català de l’Hospitalet a les instal·lacions de la ràdio i la televisió locals

24 de febrer de 2020


Per commemorar el Dia Internacional de la Llengua Materna, celebrat el 21 de febrer, els alumnes de català del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Reus, l'Hospitalet de l'Infant i Cambrils han realitzat diferents actes en més de 25 llengües.


D'una banda, el CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura ha organitzat diverses activitats amb el seu alumnat, que ha guarnit el centre amb les paraules “hola” i “adeu” en les seves 25 llengües: àrab, wòlof, espanyol, amazic, portuguès, persa, gallec, anglès, francès, panjabi, belarús, guaraní, rus, ucraïnès, urdú, romanès, letó, albanès, mam, aragonès, eusquera, georgià, txec, moore i xinès.


D'altra banda, part de l'alumnat de Cambrils, juntament amb altres alumnes del CNL de Tarragona, l'Escola Oficial d'Idiomes i el Servei Lingüístic de la URV, va participar en l'acte de celebració als Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, presidit per la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Ester Franquesa. En aquest acte s'hi va poder sentir: rus, sard, anglès, eusquera, panjabi, ucraïnès, vènet i castellà, a més de català.


Finalment, l'alumnat dels cursos de català de l'Hospitalet de l'Infant van visitar les instal·lacions de la ràdio i la televisió de la vila i van participar en un programa de ràdio on també van fer sentir moltes de les seves llengües maternes, que aquest trimestre són 16 en total: castellà, aragonès, eusquera, ucraïnès, rus, alemany, luxemburguès, francès, anglès, romanès, hongarès, italià, albanès, portuguès, àrab, dàrija (àrab algerià) i taixelhit (amazic del sud-oest del Marroc).


El Dia Internacional de la Llengua Materna se celebra anualment des de l'any 2000 per promoure la diversitat lingüística i cultural i el multilingüisme. La data vol recordar aquest dia de 1952, quan estudiants que es manifestaven en reconeixement de la seva llengua, el bangla, com una de les dues llengües nacionals del que era el Pakistan en aquell moment, van morir per trets de la policia de Dhaka, capital actual de Bangladesh.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773