Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

SECOMSA arriba a uns 120 escolars del Baix Camp en els darrers tallers mediambientals

IMATGES RELACIONADES
Tallers d'educació mediambiental de SECOMSA als centres educatius del Baix Camp
Tallers d'educació mediambiental de SECOMSA als centres educatius del Baix Camp

2 de març de 2020


En el marc educatiu que ofereix l'empresa de Serveis Comarcals Mediambientals (SECOMSA), un equip de l'entitat ha realitzat diversos tallers adreçats a uns 120 nens i nenes de dos centres del Baix Camp a finals de febrer: l'escola Mare de Déu del Roser (Riudecols) i l'escola Cingle Roig (Vilaplana), que prèviament havien sol·licitat aquesta activitat a SECOMSA.


A Riudecols, els tallers d'educació ambiental s'han centrat en ensenyar l'alumnat a reciclar de manera correcta els residus domèstics més habituals, mitjançant les explicacions de l'educadora mediambiental, juntament amb l'equip de treball, i el material de nou disseny creat de forma específica i adaptada a les diferents edats, com una projecció informàtica i un joc de selecció de residus que ha agradat molt als nens i les nenes. Aquestes eines han estat complementades amb els següents recursos de l'Agència de Residus de Catalunya:

  • El vídeo “La brossa és un tresor”, que podeu veure al final d'aquesta pàgina.
  • Els jocs impresos “El pop del reciclatge” i “Coneix els residus i com s'aprofiten”.
  • El cartró imant “Residu on vas”, per emportar a casa.

En total, han participat als tallers de Riudecols 78 escolars d'educació infantil i primària (cicles inicial, mitjà i superior).


En el cas de Vilaplana, els tallers han estat sobre el compostatge i el seu procés de realització, i han estat adreçats a un alumnat de 41 nens i nenes dels mateixos cursos que a Riudecols (educació infantil i primària). L'equip educatiu ha utilitzat material divers entre la tecnologia i els jocs, per ensenyar els organismes que intervenen en la formació del compost i el seu procés de creació. L'activitat també ha comptat amb la instal·lació d'una compostadora al pati de l'escola, per part d'un treballador de SECOMSA, perquè l'alumnat pugui fer autocompostatge seguint les directrius dels agents educatius del centre.


Per tancar aquesta formació, l'escola de Riudecols rebrà el taller de compostatge els dies 13 i 16 de març, i la de Vilaplana farà el de reciclatge el 24 de març.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773