Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell obre la convocatòria “Tornajornal i saber fer 2020”

IMATGES RELACIONADES
Grup de treball del “Tornajornal i saber fer 2019”
Grup de treball del “Tornajornal i saber fer 2019”

SOC
SOC

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya

SEPE
SEPE

3 de març de 2020


El Consell Comarcal del Baix Camp obre la convocatòria al projecte “Tornajornal i saber fer 2020”, destinat a persones agricultores i ramaderes amb propostes d'emprenedoria rural. Aquest projecte, subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del programa Projectes innovadors i experimentals, té com a principal objectiu fomentar les xarxes de col·laboració rural a la comarca.


El programa consisteix en l'organització d'un grup de treball per fer jornades rotatives a les pròpies finques. El grup també comparteix un àpat i una transmissió de coneixements centrada en el “saber fer” de l'amfitrió o amfitriona.


La data límit d'inscripció és el divendres 20 de març de 2020 i les dades que cal aportar a la proposta són les següents:

  • Breu explicació del projecte.
  • Ubicació de la finca i com arribar-hi.
  • Aforament màxim de la jornada.
  • Descripció de la feina col·lectiva.
  • Formació relacionada amb la finca. La persona amfitriona pot sol·licitar el suport d'un tècnic o tècnica perquè realitzi una sessió d'assessorament col·lectiu a la finca aprofitant la concurrència del Tornajornal.
  • Àpat que s'oferirà al grup i la procedència dels ingredients.

Per a les persones Tornajornals seleccionades, el Consell compta amb un ajut màxim de 150€ en concepte d'àpat i de transmissió de coneixements, que es rebran sempre i quan s'assisteixi a la resta de Tornajornals seleccionats, que són 7 en total i al llarg de tot l'any. També hi ha un pressupost màxim de 100€ destinat a les despeses de la persona assessora si així ho demanen cada amfitrió o amfitriona, dins del projecte relacionat d'“Impuls de l'assessorament tècnic en el marc dels Tornajornals”.


El projecte “Tornajornal i saber fer” va sorgir com a proposta de continuïtat del primer grup del curs anual d'agricultura regenerativa del Consell Comarcal del Baix Camp, organitzat per l'Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local i l'Àrea de Joventut del Baix Camp.


L'objectiu del programa, emmarcat al Pla d'Acció Integral i Sostenible Agrari del Baix Camp (PAIS Agrari), és enfortir la xarxa de relacions de suport mutu i fomentar l'intercanvi de coneixements entre les persones usuàries. Es completa amb el programa “Impuls de l'assessorament tècnic en el marc dels Tornajornals”, que té l'objectiu de facilitar l'assessorament tècnic col·lectiu en temes específics relacionats amb els Tornajornals proposats.


Per a més informació i per enviar les vostres propostes, podeu adreçar-vos a: mesgueva@baixcamp.cat© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773