Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Baix Camp commemora el Dia Internacional de les Dones amb un centenar d'actes

IMATGES RELACIONADES
Dia Internacional de les Dones 2020
Dia Internacional de les Dones 2020

Cartel 8M 2020
Cartel 8M 2020

DOCUMENTACIÓ ADJUNTA

5 de març de 2020


Els municipis del Baix Camp celebren el Dia Internacional de les Dones amb un centenar d'activitats promogudes pels ajuntaments de la comarca, el Consell Consultiu de les Dones del Baix Camp i el Servei d'Atenció i Informació a les Dones (SIAD) del Baix Camp en suport al dret fonamental d'una igualtat justa entre homes i dones, no només en el treball, sinó en tots els àmbits de la vida quotidiana.


Els ajuntaments que participen en la programació comarcal de l'agenda d'actes del 8M d'aquest any són: Cambrils, Capafonts, Castellvell del Camp, l'Aleixar, la Selva del Camp, les Borges del Camp, Maspujols, Montbrió del Camp, Mont-roig del Camp, Prades, Pratdip, Riudecanyes, Riudecols, Riudoms i Vilanova d'Escornalbou.


Dins del programa comarcal del 8 de març 2020 que podeu descarregar en aquest enllaç, trobareu un centenar d'actes oficials i activitats com: lectures de manifestos, tertúlies i xerrades sobre diferents temàtiques, reflexions sobre la igualtat, concentracions ciutadanes, projeccions de pel•lícules, actuacions corals, representacions teatrals, visites guiades a museus, presentacions de llibres, concerts, tallers d'apoderament femení, lectures de contes i poesia, exposicions, dinàmiques de grup, caminades populars, experiències de noies i dones esportistes, photocalls amb missatge, tallers d'autodefensa, monòlegs d'humor, pintades de murals commemoratius, cercaviles, danses, dinars, berenars i sopars. Des del Consell us animem a gaudir i a formar part d'aquesta programació creada per mobilitzar-nos entre tots i totes cap al benestar comú.


En aquest marc commemoratiu, el Consell Comarcal del Baix Camp s'uneix a les propostes municipals i anuncia la següent programació institucional de la diada:


Divendres 6 de març

  • 12h, Passeig Sunyer: lectura del Manifest Institucional pel dia Internacional de les Dones, on es fa un repàs de la situació actual de desigualtat entre homes i dones amb dades reals, i on s'encoratja la ciutadania i les institucions a seguir endavant en el treball per a la concreció dels drets de les dones.
  • Dins la campanya comarcal “Igualtat: Baix Camp”, s'anima les persones participants a portar una peça de color lila com a símbol de suport a les reivindicacions del 8M.
  • Acció comarcal IGUALTAT BAIX CAMP, on tothom que vulgui podrà participar a la campanya fent-se fotografies individuals i col•lectives per compartir-les a les xarxes socials, i així fer-ne un recull per reivindicar la necessitat de construir una societat basada en l'equitat de gènere. També s'exposarà un mural amb les fotografies del Photocall del personal del Consell al rebedor de l'entitat.
Diumenge 8 de març
  • Llaços liles als ajuntaments o espais municipals del Baix Camp.

Com a apunt històric, destacar que la primera commemoració del Dia Internacional de les Dones es va realitzar el 19 de març de l'any 1911 a Europa, concretament a Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa. La diada es va anar estenent a altres països i continents fins que el 1977 l'Assemblea General de les Nacions Unides va convidar tots els Estats a declarar un dia, adequat a les seves cultures i tradicions, com a Dia Internacional pels Drets de la Dona i la Pau Internacional.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773