Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Torna el programa radiofònic del Servei Comarcal de Català

IMATGES RELACIONADES
Un moment de l'emissió del programa "Espurnes... de llengua"
Un moment de l'emissió del programa "Espurnes... de llengua"

28 d'abril de 2020


“Espurnes... de llengua”, el programa radiofònic del Servei Comarcal de Català del Baix Camp i del Servei Local de Català de Cambrils, torna aquest abril tot i el confinament. Després d'una breu aturada causada per l'emergència de la COVID-19, el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus ha reprès l'emissió de la tercera temporada d'un espai radiofònic que es va encetar al gener de 2018 a La Selva del Camp i a l'Hospitalet de l'Infant i que, a partir de la tardor de 2019, també va començar a emetre Ràdio Cambrils. La diferència és que ara s'enregistra des de casa amb motiu del confinament.


L'edició del programa de Ràdio La Selva i Ràdio l'Hospitalet de l'Infant és setmanal i va a càrrec de la tècnica del Servei Comarcal de Català del Baix Camp, Jenina Cases. A Ràdio Cambrils s'emet quinzenalment i s'ha reprès amb la responsable del Servei Local de Català de Cambrils, Helena Martínez-Ferreruela, que també forma part del Centre de Normalització Lingüística.


“Espurnes... de llengua” té un format breu per parlar sobre qüestions lingüístiques, on es reserven uns minuts per informar de les novetats del Consorci per a la Normalització Lingüística. En aquests primers programes s'hi tracten termes relacionats amb: teletreball, notícies falses o enganyoses, oficis i curiositats com el lèxic dels pescadors de Cambrils. Pel que fa a notícies, al programa s'informa dels cursos en línia amb el Parla.cat que impulsa el Consorci, a la vegada que es fa una crida de voluntaris lingüístics per participar al Voluntariat per la llengua virtual, atesa la situació d'emergència.


“Espurnes... de llengua” s'emet a:

  • Ràdio l'Hospitalet de l'Infant, dilluns a les 12h amb Estrella Botello.
  • Ràdio la Selva, dimarts a les 11.45h amb Toni Mateos.
  • Ràdio Cambrils, dimarts a les 12.30h amb Marga Mallol.

Podeu consultar els darrers programes emesos en aquest enllaç del web del Centre de Normalització Lingüística. 
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773