Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Adhesió al Manifest Institucional del Dia Internacional contra l'LGBTI-fòbia

IMATGES RELACIONADES
Cartell de la campanya de commemoració del Dia Internacional contra l'LGBTI-fòbia
Cartell de la campanya de commemoració del Dia Internacional contra l'LGBTI-fòbia

12 de maig de 2020


El Consell Comarcal del Baix Camp s'adhereix al Manifest Institucional del Dia Internacional contra l'LGBTI-fòbia, que es commemora cada 17 de maig, promoguda per entitats del Consell Nacional LGBTI. El mateix dia, el Consell penjarà la bandera LGBTI a la seva seu en mostra de suport al col•lectiu.


Des de La Direcció General d'Igualtat s'ha impulsat la falca radiofònica que podeu sentir en aquest enllaç per informar on adreçar-se en cas de discriminació o violència per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, i donar a conèixer els Serveis d'Atenció Integral LGBTI. El contingut de la falca és el següent: "Si durant el temps de confinament i amb posterioritat estàs patint discriminació o violència per raó de la teva orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, i necessites ajuda, els 85 punts de la xarxa catalana de serveis d'atenció integral LGBTI de la Generalitat de Catalunya i les entitats LGBTI estan actius per ajudar-te. Per conèixer el servei més proper a casa teva entra a la pàgina web lgbti.gencat.cat o truca al 012. Si és una necessitat urgent truca al 112".


En l'àmbit nacional encara persisteix la persecució i exclusió del col•lectiu per part d'un sector de la població, i en un important nombre de països, penes de presó, tortura o fins i tot de mort. L'equitat i no-discriminació són drets humans fonamentals, que es recull en la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.


El Govern de la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments, el Consell Nacional LGBTI, el Consell Comarcal del Baix Camp i les institucions i entitats catalanes es comprometen per donar suport i reconeixement a totes les persones que han estat perseguides o que han patit discriminació o violència per identitat o orientació sexuals al llarg de la seva vida arreu del món, i que aquesta situació no continuï persistint en el temps.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773