Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Voluntariat per la llengua continua endavant amb la modalitat virtual

IMATGES RELACIONADES
Voluntariat per la llengua
Voluntariat per la llengua

8 de maig de 2020


El Voluntariat per la llengua (VxL) gestionat pel Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura continua endavant amb la modalitat virtual. Tot i que el Consorci per a la Normalització Lingüística va haver d'interrompre les activitats presencials arran del decret d'estat d'alarma, les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua que estaven fent trobades presencials han tingut la possibilitat de continuar conversant per mitjà de videoconferència o videotrucada.


Com en la modalitat presencial, el VxL virtual consisteix a formar parelles lingüístiques compostes per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. La diferència es troba en què les trobades es fan a través de plataformes de videoconferència, com ara Skype, Hangouts, Whatsapp, etcètera.


Per donar resposta a la demanda d'inscrits en la modalitat virtual, que ha anat creixent al llarg d'aquests últims dies, cal la participació de voluntaris que vulguin dedicar una hora a la setmana a fer l'activitat. A part d'ajudar una altra persona a perdre la por o la vergonya de parlar la nostra llengua, el Voluntariat per la llengua també és una bona oportunitat per conèixer persones d'arreu del món, així com les seves cultures, la qual cosa aporta molts avantatges: és una eina de coneixement mutu, de cohesió social, de solidaritat, de passar-s'ho bé; en definitiva, d'enriquiment personal.


Per participar només cal entrar al portal vxl.cat i emplenar la fitxa d'inscripció, seleccionant la preferència "Virtual" i especificant la disponibilitat horària actual. Per a més informació podeu consultar el portal indicat o escriure un correu electrònic a vxl.reus@cpnl.cat.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773