Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Nous serveis de català per a empreses i entitats del Baix Camp

IMATGES RELACIONADES
Imatge d'arxiu del Consorci de Normalització Lingüística
Imatge d'arxiu del Consorci de Normalització Lingüística

22 de maig de 2020


El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus ofereix un nou catàleg de serveis per a empreses i entitats del Baix Camp al qual es pot accedir mitjançant el seu web recentment renovat.


Coincidint amb l'època de represa generalitzada de l'activitat comercial i empresarial, el Centre renova la pàgina digital d'oferta de serveis al sector i a altres organitzacions com ara ajuntaments i entitats en general. El Catàleg de serveis inclou:

  • Formació a mida. Hi ha diverses possibilitats: des de l'organització de formació en llengua catalana a la mateixa empresa o entitat fins a la incorporació als cursos adreçats a la ciutadania en general que s'imparteixen de forma regular a Reus, Cambrils i l'Hospitalet de l'Infant. La formació pot ser presencial o en línia, una modalitat que va prenent cada vegada més protagonisme per adaptar-se a les necessitats personals i ara també socials.
  • Servei de consultes lingüístiques. En aquest apartat el Consorci remet a l'Optimot, un servei de consultes en línia que resol de manera àgil la major part dels dubtes plantejats per les persones usuàries .
  • Correcció i traducció de textos. Els textos que revisa o tradueix el Servei d'Assessorament, en format electrònic i amb compromís de data de lliurament, inclouen comentaris i referències perquè la persona que redacta el text vagi adquirint cada vegada més autonomia. Al web s'especifiquen les condicions dels serveis i els casos en què es poden obtenir gratuïtament.
  • Assessorament en normativa lingüística i en selecció de personal.  Aquí, el Centre de Normalització Lingüística orienta les empreses i entitats en els aspectes legals i de qualitat lingüística vers la ciutadania. També realitza proves de nivell a les persones treballadores per determinar si el perfil lingüístic concorda amb les necessitats del lloc de treball.
  • Voluntariat per la llengua. Per promoure i facilitar l'ús del català al personal de les organitzacions que necessita practicar aquesta llengua, el Centre ofereix el Voluntariat per la llengua, un programa que es basa en la formació de parelles lingüístiques constituïdes per una persona aprenent, que parla en català amb dificultat, i una persona voluntària que domina la llengua oral.
Per a més informació, podeu adreçar-vos al web del Consorci de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura en aquest enllaç.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773