Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell s'adhereix al manifest i a la campanya LGBTI 2020

IMATGES RELACIONADES
Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Cartell LGBTI Xarxa SAI (Generalitat de Catalunya)
Cartell LGBTI Xarxa SAI (Generalitat de Catalunya)

20 de juny de 2020


El Consell Comarcal del Baix Camp s'adhereix al Manifest Institucional del Dia Internacional de l'Orgull LGBTI, que es commemora cada 28 de juny. Enguany, a proposta de la Direcció General d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya, es realitza una campanya a tot el territori català, a la qual el Consell se suma des del Servei d'Atenció Integral (SAI) Baix Camp per donar suport al col•lectiu.


En aquesta campanya, els municipis que hi vulguin participar pintaran algun objecte del mobiliari urbà, algun pas de vianants, alguna barana, etcètera, amb la bandera representativa de les persones LGBTI i gravarà un vídeo amb el qual la Generalitat crearà document audiovisual que es difondrà als mitjans de comunicació nacionals i locals i a les xarxes socials.


La campanya té el valor d'impulsar la dignitat i el respecte cap al col•lectiu LGBTI i de visibilitzar les polítiques públiques LGBTI, desplegades als municipis de Catalunya mitjançant la xarxa territorial de Serveis d'Atenció Integral LGBTI, que és una garantia per a la igualtat territorial en les polítiques públiques LGBTI.


L'actuació també té com a objectiu donar visibilitat als 90 Serveis d'Atenció Integral LGBTI i als 780 municipis a qui donen servei, especialment durant la situació actual de pandèmia per la COVID-19, on ha calgut donar una nova forma a les campanyes d'anys anteriors, quan el moviment de sensibilització es treballava amb actes als carrers, conferències, cinefòrums i altres esdeveniments massius que ara no es poden realitzar.


Antecedents històrics

El Dia de l'Orgull Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969, data en què es van iniciar els aldarulls de Stonewall a Nova York, i que es considera que marquen l'inici de l'alliberament homosexual, quan la població LGBTI va sortir al carrer de forma pacífica per visibilitzar-se i demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos patits.


Malgrat que la legislació en l'àmbit internacional ha avançat en el reconeixement de drets, encara hi ha estats del món que prohibeixen, persegueixen i penalitzen les persones del col•lectiu LGBTI. Davant d'aquesta realitat, Catalunya i les seves institucions volen mostrar la ferma adhesió a la lluita pels drets i les llibertats, així com el compromís en el desenvolupament i reconeixement dels drets de les persones LGBTI, i que aquest sigui un dels pilars en l'avenç social i la construcció nacional, on tothom ha de ser lliure d'estimar qui vulgui i com vulgui.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773