Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Secomsa promou la participació del Baix Camp al Let's Clean Up Europe 2020

IMATGES RELACIONADES
Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Cartell Let's Clean Up Europe
Cartell Let's Clean Up Europe

23 de juny de 2020


Secomsa convida els municipis de la comarca a sumar-se a la nova edició del Let's Clean Up Europe, una acció creada per conscienciar a la ciutadania sobre la quantitat de residus que llencem a la natura i per promoure accions de sensibilització mitjançant la recollida d'aquests residus als boscos, platges, marges de rius i altres.


Com a mesura preventiva per la COVID-19, la campanya d'enguany, que estava previst realitzar-se del 8 al 10 de maig, ha estat ajornada a tot Europa per als dies 18, 19 i 20 de setembre de 2020. Les inscripcions d'activitats per a aquesta setena edició romandran obertes fins al 30 de juny. Tant les entitats que volen participar com les que ja havien inscrit accions poden enregistrar-se, modificar les dates o bé cancel•lar la seva inscripció al formulari d'aquest enllaç.


La presidenta de Secomsa, Rosa M. Abelló, destaca a la seva invitació a les institucions comarcals que “com a responsables polítics cal que tots i totes ens impliquem al màxim per tal de donar resposta als abocaments incontrolats en boscos, platges, rieres i rius i, sobretot, conscienciar a la ciutadania dels efectes negatius provocats per aquests comportaments incívics. D'aquesta manera contribuirem a sensibilitzar en temes de protecció del medi ambient i la problemàtica dels abocaments de residus”.


Els municipis que se sumin a la iniciativa podran organitzar des dels ajuntaments una o diverses accions de neteja obertes a la ciutadania en un espai natural propi. Les accions es poden realitzar principalment durant els dies 18, 19 i 20 de setembre, tot i que s'accepten accions realitzades durant tot el mes. L'Agència de Residus de Catalunya enviarà als ajuntaments el conjunt pertinent d'eines per dur a terme l'activitat, que inclou material com guants, bosses individuals i sacs per fer la recollida.


Tots els municipis que participin a la campanya poden enviar a Secomsa fotografies de la jornada i dades sobre les quantitats de residus recollits. Amb aquesta informació, l'empresa de serveis comarcals farà difusió dels resultats de la campanya als mitjans de comunicació.


Podeu trobar més informació sobre el Let's Clean Up Europe 2020 en aquest enllaç.


Vídeo promocional del Let's Clean Up Europe 2020:
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773