Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Establiments dels Baix Camp on es poden comprar jocs en català

IMATGES RELACIONADES
Campanya "I tu, jugues en català?"
Campanya "I tu, jugues en català?"

1 de desembre de 2020


Novament es posa en marxa la campanya “I tu, jugues en català?”, impulsada pel Consorci per a la Normalització Lingüística, amb l'objectiu de fomentar l'ús del català a través del joc, donar a conèixer l'oferta de jocs i joguines en català i col·laborar amb les empreses del sector perquè incorporin la llengua catalana en els seus productes. Entre les més de 350 botigues adherides a tot Catalunya, 13 són del Baix Camp i el Priorat: Abacus, Galatea Llibres, Juguettos, Joguines Segú, Joguines Somnis, Llibreria Gaudí i Tomàs Barberà, a Reus; Joguines Rialles, a Cambrils; El Llapis, a Falset; Joguines Carreres, a l'Hospitalet de l'Infant; Llibreria Rom, a Mont-roig del Camp, i Papereria Cèlia a Vandellòs. També hi ha una botiga per Internet: www.productesdelaterra.cat.


Any rere any, augmenta el nombre de jocs en català al mercat. Enguany ja n'hi ha més de 1.000 que inclouen el català en l'embalatge, en les instruccions o en el funcionament del joc.


A la pàgina web, hi ha un cercador de tots els jocs en català existents amb informació detallada: la durada de la partida, el gènere, el nombre de jugadors, recomanacions d'altres jocs similars. A més, el web conté la informació sobre on es pot comprar cada joc: cada fitxa de joc conté els establiments que el tenen en estoc. I, alhora, en la fitxa de cada establiment es pot veure quins jocs en català té disponibles.


Per als jugadors virtuals, la Direcció General de Política Lingüística actualitza periòdicament VDJOC, una base de dades de videojocs en català amb una cinquantena de registres organitzats per categories. L'objectiu és impulsar el consum d'aquest producte quan només el 5,5% dels videojocs que es consumeixen a Catalunya són en català.


Al Baix Camp i al Priorat la campanya “I tu, jugues en català?” està impulsada des de l'any 2004 pel Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura. Alguns establiments hi estan adherits des de llavors.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773