Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

L'Oficina de Consum promou el consum local per Nadal

IMATGES RELACIONADES
Auca de la campanya "Per Nadal, consum local"
Auca de la campanya "Per Nadal, consum local"

Consells per les compres de Nadal
Consells per les compres de Nadal

7 de desembre de 2020


L'Oficina de Consum de Reus i el Baix Camp s'adhereix a la campanya de l'Agència Catalana del Consum (ACC), Per Nadal, consum local, per fomentar la compra i la contractació en establiments de proximitat i el consum de productes i serveis locals. Aquesta iniciativa compta també amb el suport de la Direcció General de Comerç.


La campanya, que durarà fins la primera setmana de gener de 2021, inclou l'edició de 52.000 cartells i 10.000 fullets que es distribuiran a botigues i eixos comercials d'arreu de Catalunya i també mitjançant la xarxa d'organismes públics de consum. Alhora, es difon des de les xarxes @consumcat, @empresacat i @ccamcat i a través de mitjans digitals.


Per Nadal, consum local va acompanyada de L'auca del bon regal, una adaptació del format tradicional de l'auca que explica dues històries nadalenques que difonen els beneficis i les bondats de fer un consum més local i de proximitat. Així mateix, inclou consells per consumir de manera responsable, conscient, solidària, segura i sostenible mediambientalment:


  • Planifica les compres: fes una llista d'acord amb el teu pressupost i compara preus en diversos establiments.
  • Afavoreix el consum de proximitat: d'aquesta manera reforces l'economia local i contribueixes al creixement del nostre país.
  • Evita malbaratar aliments: planifica els àpats, compra el menjar en quantitats adequades i ajusta les racions a les persones que sereu.
  • Compra joguines segures: revisa que tinguin la marca CE i evita aquelles que fomentin actituds violentes o que impliquin distincions sexistes.
  • Redueix el volum de residus: evita envasos i embolcalls innecessaris fets de materials no renovables o recicla'ls.
  • Conserva els tiquets de compra: són la teva garantia i els necessitaràs si has de reclamar.

Comportament del consumidor en el context de crisi per la COVID-19

L'estudi Impacte de la crisi COVID-19 en els hàbits de consum a Catalunya, impulsat per l'ACC i que es va presentar el mes de juny passat, indica que la crisi ha accelerat tendències de consum com ara la preferència creixent pels comerços locals i socialment responsables, per la compra de productes saludables de forma conscient i per una aposta clara per reduir el malbaratament d'aliments.


Aquest estudi té per objectiu identificar els nous hàbits i pautes de consum que han sorgit arran de la crisi sanitària, conèixer com s'està adaptant a la nova situació el teixit empresarial i determinar les tendències actuals i de futur pel que fa al comportament dels consumidors.


Segons l'estudi, l'interès pel consum responsable, la compra de producte local o el comerç de proximitat són tendències del comportament del consumidor que ja s'observaven abans de la situació de pandèmia i que s'han accelerat per la crisi COVID-19, per tant, es consideren tendències que continuaran en els propers anys.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773