Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Vilaplana participa en el projecte pilot “Repoblem” del Consorci Leader del Camp

IMATGES RELACIONADES
Imatge de difusició del projecte "Repoblem"
Imatge de difusició del projecte "Repoblem"

8 de febrer de 2021


El Consorci Leader per al Desenvolupament Rural del Camp, en el que participa el Consell Comarcal del Baix Camp, ha escollit Vilaplana per participar com a municipi pilot en el projecte “Repoblem un camp d'oportunitats”, conjuntament amb Vilabella (Alt Camp); Passanant i Belltall (Conca de Barberà), i Gratallops (Priorat).


El projecte té per objectiu lluitar contra el despoblament d'aquests municipis a partir de la identificació d'oportunitats laborals que es puguin generar. Per a fer aquesta identificació s'utilitza una dinàmica participativa grupal basada en el desing thinking amb veïns i veïnes de cada poble, per identificar idees d'oportunitats de negoci i d'ocupació a partir dels recursos del territori i els seus actius, així com idees per poder-hi viure.


A Vilaplana ja es va fer aquesta dinàmica, en format virtual, el passat 27 de gener, amb una vintena de participants. El mapa d'idees sorgit de la iniciativa contempla àrees com l'activitat econòmica (agrària, turística, noves activitats); l'habitatge, els serveis, la gestió del territori i la preservació dels valors del mateix municipi.


El resultat de la dinàmica es traduirà en un full de ruta personalitzat per a cada municipi pilot. S'espera que tot el procediment desenvolupat en aquest projecte pugui ser transferible a altres territoris rurals catalans, amb reptes similars als dels municipis que participen en el programa.


El projecte “Repoblem un camp d'oportunitats” és una iniciativa que rep el finançament del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i del Fons Europeu Agrari de Desenvolupament Rural del Camp, dins del Programa de Desenvolupament Rural 2014 – 2020.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773