Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Visita del Consell Comarcal del Baix Camp al Centre d'Atenció d'Animals Domèstics del Maresme

IMATGES RELACIONADES
Visita CAAD Maresme
Visita CAAD Maresme

Centre d'Atenció d'Animals Domèstics del Maresme
Centre d'Atenció d'Animals Domèstics del Maresme

26 de març de 2021


El 25 de març una comitiva del Consell Comarcal del Baix Camp, encapçalada per la vicepresidenta Rosa M. Abelló ha visitat el Centre d'Atenció d'Animals Domèstics del Maresme (CAAD Maresme), centre de referència en la recollida, l'acolliment i l'adopció de gossos i gats abandonats o perduts. La vicepresidenta del Consell Comarcal ha anat acompanyada d'Ernest Roigé, vicepresident executiu de Territori, sostenibilitat i petits municipis, Mònica Pàmies, consellera comarcal de la CUP-AMUNT i Joan Emili Llauradó, gerent de l'ens comarcal.


L'objectiu de la visita ha estat conèixer de primera mà el funcionament d'aquest centre ja que el Consell Comarcal del Baix Camp pretén tirar endavant una solució definitiva i de major qualitat al servei de recollida d'animals abandonats a la comarca, que actualment es realitza mitjançant la contractació d'empreses o entitats externes.


El conseller de Serveis als Municipis i Innovació, Andreu Bosch, amb el suport de la direcció tècnica i de l'equip veterinari del Centre d'Atenció d'Animals Domèstics del Maresme, ha guiat la delegació tarragonina en la visita a les instal·lacions, ha informat dels protocols que es segueixen i ha fet esment de la filosofia de l'organització tot destacant la importància de l'adopció dels animals, ja que s'entén que el centre ha de ser un lloc d'acollida temporal per als animals.


El Centre d'Atenció d'Animals Domèstics del Maresme acull gossos i gats abandonats des de fa més de 15 anys. El seva tasca principal és garantir el benestar d'aquests animals durant el temps que estan al centre, i impulsar les adopcions responsables per aquells animals no recuperats pels seus propietaris, i promoure la tinença responsable d'animals de companyia amb una sèrie d'actuacions adreçades als ciutadans.


Pel que fa a les xifres, de mitjana, el Centre d'Atenció d'Animals Domèstics del Maresme recull uns 1.200 animals en els 18 municipis que l'hi tenen delegada la competència. Entre un 30 i un 35% són recuperats pels seus propietaris i prop del 45% són adoptats.


Les instal·lacions del CAAD Maresme consten d'un edifici principal on trobem la recepció, administració, l'àrea de serveis, l'àrea de personal, l'àrea clínica i l'àrea d'emmagatzematge; 57 boxes per a gossos i 3 recintes per a gats que disposen de sortides a patis que faciliten que els animals puguin fer exercici. Aquesta organització de l'espai i una gestió òptima del centre ha permès que les diverses entitats que promouen projectes d'acollida estiguin interessades en el Centre d'Atenció d'Animals Domèstics del Maresme ubicat a Argentona.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773