Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Sol·licitada una pròrroga per presentar les al·legacions contra la MAT

IMATGES RELACIONADES
La MAT proposada per l'anomenat Clúster Begues vol passar per 7 municipis del Baix Camp
La MAT proposada per l'anomenat Clúster Begues vol passar per 7 municipis del Baix Camp

24 d'agost de 2021La presidenta del Consell Comarcal del Baix Camp, Rosa M Abelló, ha signat el decret en què l'ens comarcal es persona com a part interessada davant el projecte de construcció d'una línia de molt alta tensió (MAT) entre l'Aragó i Barcelona (l'anomenat Clúster Begues), i sol·licita una ampliació del termini per presentar les al·legacions.


Cal recordar que l'anunci d'informació pública de sol·licitud d'autorització administrativa i declaració d'impacte ambiental d'aquest macro projecte es va publicar al BOE el 28 de juliol i al DOGC el 3 d'agost i va ser per aquestes dates que les diferents administracions afectades es van assabentar del projecte.


El termini decretat per l'administració de l'estat per presentar al·legacions és de 30 dies però per l'època vocacional en què s'ha publicat i per la complexitat i extensió del projecte, que afecta 40 municipis catalans, 7 dels quals són del Baix Camp, se sol·licita aquesta pròrroga del termini per 15 dies hàbils més, que és el màxim que es pot ampliar.


El decret s'ha enviat per mitjans electrònics a la Subdelegación del Gobierno de Zaragoza - Area Funcional de Industria y Energia. La demanda d'ampliació de termini forma part de l'estratègia conjunta de consells comarcals i municipis afectats per la construcció de la MAT per treballar conjuntament el document d'al·legacions contra aquest projecte de construcció d'una línia de 250 km, que seria la primera línia de molt alta tensió totalment privada de l'estat espanyol.

© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773