Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Tornen les Maletes Coeducatives del Baix Camp

IMATGES RELACIONADES
Maletes Coeducatives
Maletes Coeducatives

DOCUMENTACIÓ ADJUNTA

12 d'octubre de 2021


Les Maletes Coeducatives tornen a les escoles, als instituts i a les biblioteques. Aquest és el quart curs que estan en funcionament i, de moment, enguany, han arribat a sis centres del Baix Camp oferint un total de vuit maletes amb llibres i contes de diferents nivells.


El Consell Comarcal del Baix Camp a través de la seva Àrea d'Igualtat ha creat les Maletes Coeducatives Baix Camp del 2021 plenes de contes i llibres per a l'alumnat d'educació infantil, primària i secundària. Aquesta iniciativa, que fomenta la lectura, a la vegada que també busca promoure la igualtat de gènere, reprèn la seva activitat després de l'estiu, i celebra la seva 4a edició.


Les Maletes Coeducatives, sota el lema de “Coeducar significa canviar la mirada”, són un recull d'històries que volen trencar els estereotips de gènere, estimular una visió no sexista del món, treballar el respecte i l'acceptació, i la no-discriminació per qüestions de gènere.


Aquesta iniciativa valora el poder que tenen els llibres per fer que els seus lectors empatitzin amb les històries i s'identifiquin amb els personatges que les viuen, creant així un recurs educatiu i socialitzador potent per introduir problemes socials importants, com és en aquest cas la recerca d'igualtat entre gèneres, i canviar models establerts de la nostra societat, mostrant altres visions i maneres de resoldre i entendre la realitat.


Les Maletes Coeducatives estaran en mans dels diferents centres educatius del Baix Camp, com a material complementari a les classes i proposen una lectura guiada acompanyada d'un anàlisi de les històries amb l'objectiu de reflexionar sobre les diferències entre gèneres i les idees preconcebudes, i afavorir el diàleg dins de les aules.


Els destinataris d'aquestes maletes són l'alumnat, els professors i altres professionals que treballen amb població entre 3 i 16 anys. Inicialment, el projecte anava destinat a una franja d'edat molt concreta i durant les darreres edicions ha anat incloent més edats. És per aquest motiu que aquest any el material està organitzat en tres blocs:


1. Maleta LILA: Educació secundària obligatòria

2. Maleta BLAVA: Cicle mitjà i superior (CEIPs)

3. Maleta VERMELLA: Educació infantil i primària


Cada curs els centres interessats reben un correu sobre les novetats que es van incorporant i són informats sobre la disponibilitat d'aquest servei. La sol·licitud de les maletes es realitza a través d'un full de sol·licitud que s'emplena amb les dades del centre. Els instituts, biblioteques o centres tenen un temps màxim d'un mes per poder gaudir de les maletes abans de ser retornades.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773