Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

“Tornajornal i saber fer” emprenedoria rural a la Febró

IMATGES RELACIONADES
"Tornajornal i saber fer" 2021 La Febró amb Jordi Pagès
"Tornajornal i saber fer" 2021 La Febró amb Jordi Pagès

"Tornajornal i saber fer" 2021 La Febró
"Tornajornal i saber fer" 2021 La Febró

"Tornajornal i saber fer" 2021 La Febró bancal hugelkultur
"Tornajornal i saber fer" 2021 La Febró bancal hugelkultur

"Tornajornal i saber fer" 2021 La Febró amb Jordi Pagès
"Tornajornal i saber fer" 2021 La Febró amb Jordi Pagès

13 d'octubre de 2021


El passat dissabte 9 d'octubre es va realitzar la penúltima jornada del “Tornajornal i saber fer” de l'any 2021 al municipi de la Febró, en una nova iniciativa destinada a persones agricultores i ramaderes per tal de promoure l'emprenedoria rural i fomentar la col·laboració rural a la comarca. Consisteix en l'organització d'un grup de treball per fer jornades rotatives a les pròpies finques. Aquest projecte està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del programa Projectes innovadors i experimentals i va ser creat des del Consell Comarcal del Baix Camp a través del Banc de Terres i Recursos Agraris del Baix Camp.


La jornada va començar a les 10:00 h i es va dur a terme a la finca de la Cristina de la Febró amb l'objectiu principal d'ajudar a netejar els marges de l'hort de muntanya de l'amfitriona. L'activitat es va realitzar amb èxit en mans d'un grup de treball format per set participants i el bon temps va acompanyar durant el transcurs del dia.


Aprofitant la matèria orgànica que van desbrossar els participants, es va poder plantejar un bancal per l'hort amb la tècnica de cultiu hugelkultur, i es va realitzar una formació relacionada amb la finca. El projecte de “Tornajornal i saber fer” dona l'opció que l'amfitriona o amfitrió pugui sol·licitar el suport d'una tècnica o tècnic perquè realitzi una sessió d'assessorament col·lectiu a la finca referent a les necessitats del terreny o altres qüestions d'interès. En aquest cas l'assessorament el va impartir Jordi Pagès i va parlar sobre la gestió i autogestió de la matèria orgànica.


Aquest any 2021, el Consell Comarcal del Baix Camp ha comptat amb un ajut màxim de 250 € destinats a cobrir les despeses d'organització de les jornades i de transmissió de coneixements entre els 7 Tornajornals seleccionats al llarg de tot l'any, així com l'assessorament tècnic sol·licitat segons la temàtica de cada Tornajornal.


El Consell Comarcal del Baix Camp a principis de l'any 2022 obrirà la pròxima convocatòria al projecte “Tornajornal i saber fer 2022”, destinat a persones agricultores i ramaderes amb propostes d'emprenedoria rural. Les persones que vulguin participar han de presentar una sol·licitud amb la seva proposta que contingui:

  • Breu explicació del projecte
  • Ubicació de la finca i com arribar-hi
  • Aforament màxim de la jornada
  • Descripció de la feina col·lectiva
  • Formació relacionada amb la finca. La persona amfitriona pot sol·licitar el suport d'un tècnic o tècnica perquè realitzi una sessió d'assessorament col·lectiu a la finca aprofitant la concurrència del Tornajornal
  • Pressupost de despeses d'organització© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773