Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Camp compareix al Parlament contra la MAT

IMATGES RELACIONADES
Compareixenca de Rosa M. Abelló, presidenta del Consell Comarcal del Baix Camp davant la Comissió d'Acció Climàtica
Compareixenca de Rosa M. Abelló, presidenta del Consell Comarcal del Baix Camp davant la Comissió d'Acció Climàtica

Comissió Acció Climàtica amb els representants: Rosa M. Abelló, Neus Sanromà, Mateu Montserrat, Sònia Roca
Comissió Acció Climàtica amb els representants: Rosa M. Abelló, Neus Sanromà, Mateu Montserrat, Sònia Roca

Reunió amb l'eurodiputat Jordi Solé
Reunió amb l'eurodiputat Jordi Solé

14 d'octubre de 2021


Ahir, dimecres 13 d'octubre de 2021, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Camp, Rosa M Abelló, va comparèixer davant la Comissió d'Acció Climàtica del Parlament de Catalunya per exposar la situació que es pateix al territori, des de l'Ebre fins a Tarragona, arran de l'impacte ambiental provocat per la MAT prevista pel projecte de l'anomenat “Clúster Begues”. Abelló va comparèixer conjuntament amb els representants Neus Sanromà, presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta; Mateu Montserrat, president del Consell Comarcal de l'Alt Camp; i Sònia Roca, regidora d'Urbanisme, Patrimoni i Centre Històric de l'Ajuntament de Valls.


Els representants dels tres consells comarcals es van reunir en la sessió de la Comissió d'Acció Climàtica per parlar en representació de les 7 comarques afectades per aquesta nova línia de molt alta tensió al seu pas per l'Alt Camp, l'Alt Penedès, el Baix Camp, el Baix Penedès, el Priorat, la Ribera d'Ebre i el Baix Llobregat i dels 40 municipis afectats directament per la MAT.


En la seva intervenció, Rosa M. Abelló va contextualitzar la problemàtica exposant que el 28 de juliol es va publicar la convocatòria d'informació pública de l'estudi d'impacte ambiental i la sol·licitud d'autorització administrativa prèvia del conjunt de parcs eòlics “Clúster Begues” amb un termini màxim de resposta de 30 dies, i que durant les primeres setmanes d'agost, ràpidament, les administracions locals, la Diputació de Tarragona, els consells comarcals i els municipis es van haver de mobilitzar per fer un front comú i presentar les al·legacions pertinents. Durant aquest termini inicial de 30 dies, tots els municipis i consells comarcals van acordar informar desfavorablement el procés de sol·licitud d'autorització administrativa prèvia del projecte presentat fent oposició contra la infraestructura de transport projectada.


La presidenta del Consell Comarcal del Baix Camp va acabar la seva intervenció al·legant que actualment s'estan presentant i aprovant mocions als diferents municipis i a tots els consells comarcals per manifestar el seu rebuig al projecte “Clúster Begues”.


Per últim, Rosa M. Abelló, va remarcar que es treballa per portar el posicionament contrari a la MAT al Congrés dels Diputats, al Senat (on ja s'ha aprovat una moció en contra de la línia) i a la Unió Europea. En aquest sentit, la presidenta del Baix Camp,es va trobar recentment amb l'eurodiputat Jordi Solé per exposar-li quin és el projecte de la MAT, com afectat tot el territori i quines són les al·legacions que s'han presentat de forma consensuada. Cal tenir en compte que el projecte de línia de molt alta tensió afecta diversos espais inclosos en la Xarxa Natura 2000, una figura de protecció europea a la qual s'apel·la per a aturar el projecte. En aquesta trobada també van ser presents l'alcalde de Falset, Carles Brull,i el director dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona i alcalde d'Almoster, municipi afectat per la MAT, Àngel Xifré.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773