Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Comarcal se suma al dia mundial per la Memòria Trans

IMATGES RELACIONADES
Dia Internacional de la Memòria Trans
Dia Internacional de la Memòria Trans

20 de novembre de 2021


El 20 de novembre és el dia internacional de la memòria Trans.

El dia internacional de la Memòria Trans és el dia que mundialment es dedica a la memòria d'aquelles persones que han estat assassinades, víctimes de la transfòbia, l'odi i la por cap a les persones transgènere i de gènere no convencional. Així com recordar la violència que continua patint la comunitat transgènere ara com ara.

Origen

Aquest dia va néixer l'any 1998 de la mà de Gwendolyn Ann Smith, una dona transsexual, dissenyadora gràfica, columnista i activista, que en memòria de l'assassinat de Rita Hester, una dona transsexual afroamericana que va ser assassinada el 28 de novembre de 1998. Com a resposta del seu assassinat, i a causa de la pena i la indignació que tenia la societat, es van produir una sèrie de manifestacions en contra dels fets. A banda, per internet va començar un moviment anomenat ‘Recordant als nostres morts'.

Persones Trans?


Són aquelles persones en què la seva identitat no coincideix amb l'assignada en néixer. Això també inclou les persones no-binàries, que no entren dins la concepció tradicional d'home-dona. Generalment, el canvi de gènere implica un canvi de nom, tractament hormonal i una operació quirúrgica, però en molts casos les persones no volen o no poden fer tots aquests passos de la transició.

I  és que, per molt que hi hagi una constant lluita i manifestacions en marxa arreu del món per defensar els drets i l'alliberació de la comunitat Trans, aquesta segueix patint discriminacions i agressions brutals.

Lluitar contra les discriminacions


És per això, que des del Consell Comarcal del Baix Camp i el SIAD trobem necessari conscienciar per a transformar la realitat d'un gran nombre de persones que pateix discriminació directa o indirecta per pertànyer al col·lectiu de persones trans, i reivindiquem la llibertat i el dret a ser el que cadascú senti.

També volem tenir un record per aquelles persones trans que han estat assassinades o han mort pel simple fet de ser-ho.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773