Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Una vintena de persones participen en una sortida del programa Joves amb Talent

IMATGES RELACIONADES
Trobada de Joves amb Talent a La Febró
Trobada de Joves amb Talent a La Febró

Classe de cuina amb plantes silvestres
Classe de cuina amb plantes silvestres

22 de novembre de 2021


La sessió estava dirigida als participants de totes les edicions del programa Joves amb Talent, organitzat per l'Àrea de Joventut i el Banc de Terres i Recursos Agraris del Consell Comarcal del Baix Camp.


Aquest diumenge al matí una vintena de persones van assistir en una trobada a La Febró per dur a terme una sortida etnobotànica de reconeixement de flora silvestre comestible i, posteriorment, un taller de cuina amb plantes comestibles. Tot plegat, organitzat pel col·lectiu Eixarcolant, experts en divulgació de plantes silvestres comestibles i la col·laboració de l'Hostal La Perdiu i l'ajuntament de La Febró. La sessió formava part del programa Joves amb Talent, on hi van assistir participants de les diferents edicions amb la finalitat de crear xarxa i relacions de cooperació entre ells.


Recollida i cuina de plantes silvestres


La trobada es va dividir en dues parts. La primera, en ensenyar a reconèixer les principals plantes silvestres comestibles, les seves propietats, les possibilitats gastronòmiques i el seu valor nutricional. I la segona, en una demostració de cuina de plantes comestibles, elaborant receptes senzilles com: maionesa de ravenissa, bunyols de borraina, pesto de parietària, xips de sàlvia, entre d'altres. A més, els participants també van poder tastar dues coques fetes al seu forn de Jorba amb plantes silvestres.


Valoració positiva


La valoració que se'n fa des de l'Àrea de Joventut i el Banc de Terres i Recursos Agraris és positiva, i de fet, consideren que trobades com aquestes són necessàries per desenvolupar un model agroalimentari més sostenible, saludable i just.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773