Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

'La terra és la mare de tot' el reportatge de Gent del Camp

IMATGES RELACIONADES
Fotografies de: Rafael López-Monné
Fotografies de: Rafael López-Monné

Fotografies de: Rafael López-Monné
Fotografies de: Rafael López-Monné

29 de desembre de 2021


El Servei de Turisme Comarcal del Baix Camp va estrenar el passat novembre el capítol de Gent del Camp amb el reportatge La terra és la mare de tot'.

En aquesta ocasió, Rafael López-Monné, el geògraf i fotògraf, entrevista a Miquel Àngel Nogués, pioner de l'agricultura regenerativa, que es dedica, des de fa deu anys, a conrear noguers, ametllers, oliveres i avellaners, sense seguir els procediments de l'agricultura convencional.

Agricultura Regenerativa

L'entrevistat, nascut a la Selva del Camp, recalca els beneficis d'aquesta tècnica i trenca amb la idea que l'agricultura regenerativa es basi a tornar al passat, si no tot el contrari. Es tracta d'un model innovador que incorpora tot el coneixement científic acumulat fins avui sobre com funciona el sòl i com s'alimenten les plantes. Consisteix en una agricultura altament avançada centrada a regenerar, estimular i mantenir la fertilitat i biodiversitat de la terra sense utilitzar fertilitzants de síntesi ni herbicides contra les plagues.

Impacte mediambiental

Un dels resultats més impactants dels estudis que s'han fet sobre la matèria és el canvi positiu sobre el medi ambient que suposaria implementar aquesta tècnica arreu del món, ja que els conreus regenerats són capaços d'emmagatzemar molt més carboni atmosfèric que els convencionals i podrien compensar de forma significativa les emissions de C02 que emet l'agricultura del país.

Per consultar el reportatge sencer pots fer clic aquí. © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773