Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Comarcal i diversos municipis del Baix Camp impulsen l'ocupació juvenil

IMATGES RELACIONADES
Les accions s'adrecen a les persones joves
Les accions s'adrecen a les persones joves

SOC
SOC

SEPE
SEPE

Iniciativa d'Ocupació Juvenil. Fons Social Europeu
Iniciativa d'Ocupació Juvenil. Fons Social Europeu

31 de desembre de 2021


Segons la resolució definitiva del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del programa Singulars 2021, el Consell Comarcal del Baix Camp, l'IMFE Mas Carandell, l'Ajuntament de Cambrils, IDETSA de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant impulsen el projecte Posant en valor el territori i la innovació al Baix Camp. L'objectiu és fomentar l'ocupabilitat de fins a 60 nois i noies de 16 a 29 anys del Baix Camp que es troben en atur, i que rebran orientació professional personalitzada d'acord amb les seves característiques i interessos laborals.


El nou projecte, que s'emmarca dins la Garantia juvenil, una iniciativa europea d'ocupació per reduir l'atur juvenil, es portarà a terme a partir del treball conjunt de cinc entitats públiques de la comarca: Idetsa (l'empresa municipal de desenvolupament econòmic de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant), l'Ajuntament de La Selva del Camp, l'Ajuntament de Cambrils, el Consell Comarcal del Baix Camp i Mas Carandell, que coordina el projecte.


La presidenta del Consell Comarcal, Rosa M. Abelló, explica que  "el projecte Singulars contempla prospecció, orientació laboral i formació professionalitzadora, i concretament el Consell s'encarregarà de tasques d'orientació i acompanyament de les persones joves de la comarca participants en el programa.”


A banda d'orientació laboral, els joves tindran doncs l'oportunitat de realitzar trobades i reunions amb empreses del territori, així com l'opció de realitzar un de dos itineraris formatius que s'ofereixen:


  • Operacions bàsiques de cuina, amb l'objectiu d'apropar al jovent el coneixement del producte local i de quilòmetre 0 a través de la cuina de proximitat, i
  • Operacions auxiliars d'enregistrament i tractament de dades i documents, per donar a conèixer eines bàsiques d'informàtica inicial que són la porta a l'ús de les TIC en el sector alimentari.

Ambdues qualificacions permeten obtenir un certificat de professionalitat de nivell 1, en el primer cas de la família d'Hoteleria i turisme i en el segon d'Administració i gestió, així com inclouen la realització d'un període de pràctiques en empreses del sector.


Les noies i nois que tinguin interès en participar poden realitzar la inscripció fins a finals d'agost a cadascuna de les cinc entitats col·laboradores, o bé, emplenant el formulari d'aquest enllaç: https://ja.cat/4AaPT .


Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil. Finalitza el 31 d'octubre del 2022
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773