Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Servei de Primera Acollida ha ofert formació a 170 persones durant el 2021

IMATGES RELACIONADES
Servei Primera Acollida cursos català
Servei Primera Acollida cursos català

Servei Primera Acollida cursos
Servei Primera Acollida cursos

5 de gener de 2022


Prop de 170 persones han formalitzat l'accés al Servei de Primera Atenció i 42 han aconseguit superar el tres mòduls i obtenir el certificat de primer acollida


El Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal del Baix Camp ofereix un seguit de cursos per facilitar viure i treballar a Catalunya a través de l'acompanyament, la formació i la certificació d'uns coneixements mínims. Els continguts d'aquests cursos es divideixen en tres mòduls; A,B i C i els alumnes que els finalitzen tenen accés al certificat de primera acollida durant el 2021.


Enguany prop de 170 persones han formalitzat l'accés al Servei de Primera Atenció i, actualment, 42 persones ja han aconseguit superar els tres mòduls i obtenir el certificat.


Mòdul A: llengua catalana


Dins d'aquest mòdul s'han realitzat 5 cursos de català presencials organitzats des del Servei de Primera Atenció amb el suport del CNL de Reus i la DGMRA, que s'han dut a terme en les següents poblacions:


  • La Selva del Camp: Curs de català de nivell inicial amb una participació de 15 alumnes
  • Mont-roig del Camp: Curs ‘Escolta i parla' amb 18 alumnes
  • Prades: Curs de català ‘Bàsic 1' amb 12 inscrits
  • Riudoms: Curs de català ‘Bàsic 1' amb 15 alumnes
  • Vinyols i els Arcs: Curs ‘Escolta i parla' amb un total de 17 dones

Mòdul B: Coneixements laborals


Mòdul C: Coneixements de la Societat catalana i el seu marc jurídic


En aquest mòdul s'han dut a terme 2 cursos presencials, un a Vinyols i els Arcs i l'altre a Mont-roig del Camp. On van participar 35 persones, majoritàriament vingudes del Marroc i Senegal.


Cursos en línia


També s'han ofert una formació integral en línia dels tres mòduls a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i una formació d'alfabetització en línia a Miami Platja, on hi han participar unes 35 persones juntament amb el suport de l'entitat Avantebre i la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania.


Servei de Primera Acollida


Des del Consell Comarcal del Baix Camp es presta aquest Servei de Primera Acollida, que rep el cofinançament de la Direcció i General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat de Catalunya (DGMRA) i el Fons Social Europeu de la Unió Europea, per tal de promoure la formació i informació de les persones nouvingudes i proporcionar una certa autonomia personal i la igualtat d'oportunitats entre la ciutadania.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773