Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Comença el Pla d'Ocupació per les Brigades Forestals

IMATGES RELACIONADES
Brigada forestal a Vilaplana
Brigada forestal a Vilaplana

Membre de la brigada forestal treballant
Membre de la brigada forestal treballant

11 de gener de 2022


Enguany la brigada forestal del Baix Camp està formada per 5 persones.

El passat 15 de desembre va començar el Pla d'Ocupació per les Brigades Forestals, organitzat per la Diputació de Tarragona, i amb el suport del Consell Comarcal del Baix Camp. Un pla que durarà fins al 15 de juny del 2022.

On s'actuarà?

Aquest any es pretén prioritzar l'actuació sobre els diferents espais naturals protegits de la comarca, actuant principalment a les zones de les Muntanyes de Prades, Serra de Llaberia, Serra de l'Argentera, Mare de Déu de la Roca i Muntanyes de Tivissa-Vandellòs.

Concretament en un total de 15 poblacions de la comarca:

- Capafonts

- Arbolí

- l'Albiol

- La Febró

- Vilaplana

- Alforja

- Pratdip

- Colldejou

- Duesaigües

- l'Argentera

- Riudecanyes

- Mont-roig del Camp

- Vilanova d'Escornalbou

- Vandellòs

Millorar l'estat dels boscos

La brigada està formada per 5 persones que disposen de diferents eines per treballar en l'àmbit forestal que es duran a terme diferents tasques. En aquesta ocasió, la millora de l'estat de l'entorn per a la prevenció d'incendis forestals i desbrossar els camins locals, i les zones boscoses són els principals objectius. A banda, la millora dels camins per facilitar el pas de les persones de la zona i dels excursionistes, i l'arranjament de desperfectes en la senyalització i en l'entorn també es tindran en compte.

L'escalfament global, el principal repte

Finalment, una de les altres accions previstes d'aquest any és parlar amb experts en l'entorn natural i amb els Bombers de la Generalitat per tal d'atendre les possibles demandes de millora per a la seguretat antiincendis. Tot plegat, per garantir la seguretat de la gent i dels mateixos boscos davant l'escalfament global i la consegüent situació d'emergència climàtica.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773