Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Finalitzen les obres de l'Estació de Bombament de la riera de Riudoms a Cambrils

IMATGES RELACIONADES
Visita EB_1
Visita EB_1

Visita EB_2
Visita EB_2

Visita EB_3
Visita EB_3

Visita EB_4
Visita EB_4

Visita EB_5
Visita EB_5

Visita EB_6
Visita EB_6

Obres de l'EB
Obres de l'EB

Planell EB
Planell EB

11 de maig de 2022


Les obres es van iniciar el febrer del 2021 mitjançant un conveni amb l'Agència Catalana de l'Aigua.


Aquest dimecres s'ha dut a terme una visita per veure en funcionament la nova Estació de Bombament.


Aquest dimecres, 11 de maig, la presidenta del Consell Comarcal, Rosa Maria Abelló, el vicepresident executiu de Territori i Sostenibilitat, Ernest Roigé han visitat l'Estació de Bombament (EB) de la riera de Riudoms a Cambrils juntament amb el president de Comaigua, Eudard Pellicer, la gerent de Comaigua, Tiphaine Anderbouhr, el cap de la Demarcació Territorial de Tarragona de l'Agència Catalana de l'Aigua, Francesc Benet, el director dels Serveis Territorials a Tarragona, Àngel Xifre i el regidor de Serveis i Medi Ambient de l'Ajuntament de Cambrils, Josep Maria Vallès.


La visita ha anat a càrrec de la tècnica d'Aigua i Sanejament del Consell Comarcal, Laia Coca, el cap de Plantes de Depuració de Comaigua, Francesc Molas i el responsable d'Operacions de Comaigua, Joan Campos que han explicat l'execució de les obres i les especificacions tècniques del projecte a través d'uns plafons explicatius.


Les obres de l'EB es van iniciar el febrer del 2021 a través d'un conveni entre el Consell Comarcal del Baix Camp i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), la qual ha assumit el cost de les obres d'un total de 1,4 MEUR.


Per la seva banda, el Consell Comarcal del Baix Camp ha estat l'encarregat de licitar, contractar i supervisar les obres executades per l'empresa ACSA, guanyadora de la licitació. Els terrenys on s'ha dut a terme l'obra han estat just al costat d'on existia l'antiga Estació de Bombament de la Riera de Riudoms de Cambrils. Aquest fet ha permès anar construint la nova EB, mentre funcionava l'antiga i no interrompre el servei.


La gestió de l'Estació de Bombament és del Consell Comarcal des de l'any 2006, quan es va signar un conveni entre l'Ajuntament de Cambrils i el mateix Consell, en què es delegava la gestió dels serveis, les activitats i les prestacions del cicle integral de l'aigua.


Tot plegat, amb la finalitat de millorar les instal·lacions existents, renovar-ne els equipaments i vetllar per poder dur a terme tasques de manteniment sense que afectin el medi. En aquesta línia, la millora realitzada afecta a diferents àmbits:


-    Renovació de l'equipament

-    Millora de les condicions de treball

-    Cura del medi ambient


Principal Estació de Bombament del terme de Cambrils


L'Estació de Bombament de la riera de Riudoms de Cambrils és la principal Estació de Bombament (EB) del terme de Cambrils. De fet, aquesta estació de bombament rep una part de les aigües residuals del municipi, i s'encarrega de bombejar les aigües fins a l'Estació Depuradora. Una vegada en aquest punt, les aigües residuals són tractades i es tornen a enviar altra vegada a l'EB de la riera de Riudoms de Cambrils per ser retornades al medi. En aquest cas, el retorn es dur a terme a través d'un emissari submarí que surt de l'EB i s'endinsa cap al mar. © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773