Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Els participants de Joves amb Talent assisteixen a la tercera sessió del programa per aprofundir en els coneixements del sòl

IMATGES RELACIONADES
Programa de Joves amb Talent
Programa de Joves amb Talent

Programa Joves amb Talent 2022
Programa Joves amb Talent 2022

16 de maig de 2022


La sessió es va dividir en dos dissabtes, el 30 d'abril i el 07 de maig.


La tercera sessió del programa Joves amb Talent d'enguany es va dur a terme en dos dissabtes, el 30 d'abril i el 07 de maig, i va tenir com a tema central el coneixement del sòl. A les formacions hi van assistir més d'una quinzena d'alumnes. 


La primera classe va tenir lloc a Arbolí, i va servir, principalment, per donar les eines necessàries per identificar l'estat del sòl d'una finca i analitzar els diferents elements que hi intervenen. També es va dur a terme una part més pràctica, on es van realitzar mostres del sòl per elaborar un diagnòstic més precís.


La segona classe, va tenir lloc a la Febró, en la qual es va tractar la tècnica de les cromatografies i la preparació de biofertilitzants.


La tècnica de la cromatografia


La cromatografia és una tècnica senzilla, a partir de la qual es pot obtenir molta informació valuosa de les característiques del sòl. Cal, però, que passi una setmana com a mínim entre la transferència de la mostra al paper de filtre perquè es pugui interpretar.


El dibuix mostra la interacció entre minerals, matèria orgànica i microorganismes. Cada una de les persones va elaborar la mostra amb una mica de terra del mateix sòl de les finques i se les van endur a casa per acabar-la de deixar reposar sense que sigui exposada a la llum.


Així doncs, amb aquesta jornada es va concloure la tercera sessió formativa d'un total de dotze que engloba el programa d'enguany. © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773