Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Campviu participa a la 8a edició de la Fira “Tastets de Ciència”

IMATGES RELACIONADES
Taller llavors ecològiques
Taller llavors ecològiques

Stand Consell Comarcal
Stand Consell Comarcal

Demostració cuina sostenible
Demostració cuina sostenible

24 de maig de 2022


El Consell Comarcal participa en la 8a edició de la Fira “Tastets de Ciència” organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics


El passat 21 de maig el Consell Comarcal del Baix Camp va participar en la 8a edició de la Fira 'Tastets de Ciència' en motiu de la campanya de sensibilització i estímul del consum de productes agroalimentaris de proximitat i ecològics que està impulsant des de la Xarxa de Suport a la comercialització del Producte Agroalimentari Local. L'esdeveniment va ser organitzat pel Centre de Recursos Pedagògics del Baix Camp, ubicada just al costat del centre comercial “La fira”.


Cada any, en aquest esdeveniment, els centres educatius i concretament, els alumnes, són els protagonistes i organitzen i participen en experiments, tallers i activitats, tot emmarcat en el context de la ciència, la tecnologia i la sostenibilitat.


Activitats


Durant la tarda de dissabte es van oferir al ‘stand' del Consell Comarcal, demostracions de cuina sostenible, amb productes de temporada locals i receptes pel reaprofitament amb l'objectiu de minimitzar el malbaratament alimentari, a càrrec de l'entitat 'Espigoladors'.


Tot seguit, es va posar a disposició del públic un joc en forma de Kahoot, “El Trivial de l'Alimentació Sostenible”, basat en una bateria de preguntes combinades amb breus explicacions per a fer reflexionar als joves sobre les repercussions de les seves decisions a l'hora d'escollir el seu menjar, posant de manifest els motius per optar pels productes agroecològics.


Els més petits van poder participar en el “Taller de llavors ecològiques”, amb llavors de varietats tradicionals catalanes, les quals sembraven minuciosament en oueres recuperades i identificaven cada llavor amb la seva varietat amb una banderola.


Valoració final


Les activitats van ser tot un èxit i hi va haver una gran afluència de gent al ‘stand, tanta que es va haver de finalitzar el taller de sembra de llavors abans d'hora per l'exhauriment de materials.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773