Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Els pobles del Baix Camp s'adhereixen al programa TempsxCures

IMATGES RELACIONADES
Tempsxcures als pobles del Baix Camp
Tempsxcures als pobles del Baix Camp

14 de juny de 2022


Els Ajuntaments dels municipis en coordinació amb el Consell Comarcal del Baix Camp duran a terme l'execució i la gestió dels projectes.


El Consell Comarcal del Baix Camp, compromès amb la necessitat de donar valor a les cures, ha apostat per desplegar als municipis de la comarca el programa Temps per Cures, impulsat per la Generalitat de Catalunya. El programa TempsxCures és una iniciativa del departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat per donar servei de cures per a infants i adolescents de 0 a 14 anys fora del temps escolar, garantint el seu dret a la cura i alliberant temps per a les famílies i les persones que cuiden, majoritàriament dones.


Per dur a terme aquest servei, la Generalitat ha transferit 152.156,23 euros al Consell Comarcal del Baix Camp, els quals han estat repartits de forma equitativa segons la proporció d'infants de 0 a 14 anys a tots els municipis. Per la seva banda, els ajuntaments en coordinació amb el Consell en duran a terme l'execució i la gestió de cada projecte basant-se en les necessitats de cada municipi.


25 municipis del Baix Camp duran a terme el servei


Així doncs, els municipis de l'Albiol, l'Aleixar, Alforja, Almoster, Arbolí, l'Argentera, les Borges del Camp, Botarell, Capafonts, Castellvell del Camp, Colldejou, Duesaigües, la Febró, Maspujols, Montbrió del Camp, Prades, Pratdip, Riudecanyes, Riudecols, Riudoms, la Selva del Camp, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Vilanova d'Escornalbou, Vilaplana i Vinyols i els Arcs dedicaran els recursos del programa Tempsxcures als casals d'estiu, als serveis d'acollida als casals d'estiu, als serveis de canguratge i a activitats lúdiques, entre altres.


El servei de cura, un dret igualitari i universal


El Departament d'Igualtat i Feminismes vol potenciar el sistema català de serveis de cura, tot fomentant serveis, projectes i ocupació en aquest àmbit per tal d'entendre la cura com un dret universal, però també vol remarcar la necessitat de repartir-la, tot contribuint així a una organització social dels temps més igualitària des d'un punt de vista de gènere i interseccional. Aquesta necessitat esdevé també una tasca que han d'assumir corresponsablement les administracions públiques competents.


El Consell Comarcal del Baix Camp, compromès amb la necessitat de donar valor a les cures, ha apostat per la creació d'aquests serveis per donar resposta a aquesta necessitat o ampliar les places en els serveis existents per tal d'afavorir la incorporació dels infants del col·lectiu de famílies prioritàries.


Cal destacar, que són serveis d'accés universal, ja que han de poder-hi participar les filles i fills de qualsevol nucli familiar, però cal tenir en compte la priorització dels col·lectius prioritaris: Les famílies mono familiar; les mares/tutores en situació de violències masclistes; les mares/tutores en situació d'atur de llarga durada o més grans de 52 anys; les mares/tutores migrants; les famílies amb altres responsabilitats de cura acreditada.


Pots consultar la programació de les diferents activitats de Tempsxcures del Baix Camp en aquest enllaç. © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773