Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

S'inicia el projecte pilot de compra pública d'innovació de recollida selectiva de residus municipals

IMATGES RELACIONADES
Prova Pilot recollida selectiva residus
Prova Pilot recollida selectiva residus

Generalitat Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
Generalitat Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Cofinançat per l’Agència de Residus de Catalunya
Cofinançat per l’Agència de Residus de Catalunya

20 de juny de 2022


Des de Secomsa s'implementaran serveis de recollida de residus pota a porta.


L'Agència de Residus de Catalunya ha cofinançat el projecte pilot de compra pública d'innovació en matèria de recollida selectiva de residus municipals del Consell Comarcal del Baix Camp, que s'executarà des de la seva empresa Secomsa (Serveis Comarcals Mediambientals).


Objectius


L'objectiu d'aquest projecte és la implementació de la recollida selectiva porta a porta de les fraccions de FORM, envasos lleugers i resta, amb identificació d'usuaris, en zones de menys densitat de població.


S'aplicarà la recollida comercial porta a porta de contenidors i s'adequaran les ordenances al pagament per generació tant a usuaris domèstics com comercials. Per facilitar el funcionament del servei i incentivar la participació s'utilitzarà una aplicació mòbil a l'abast de tothom com a canal de comunicació obert i bidireccional. A través d'un pla de participació i comunicació dirigida a la ciutadania i als grans productors es buscarà conscienciar a la població.


A més a més, mitjançant la subvenció també es finançarà parcialment el rènting durant els dos primers anys de 6 vehicles:

-    Dos camions recol·lectors de 7m³

-    Tres camions recol·lectors bicompartimentats de 18 a 21m³

-    Un camió de 22 m3 amb grua


Resultats


Els resultats que es pretenen aconseguir són augmentar tant la quantitat com la qualitat dels residus recollits selectivament.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773